Ensto myy merkittävän osan toiminnastaan ranskalaisyhtiölle - taustalla strateginen päätös

Kuvituskuva. Matilda Isohella

Sähköistysratkaisuja toimittava kansainvälinen perheyhtiö Ensto on tehnyt strategisen päätöksen keskittyä sähkönjakeluliiketoimintaan ja myy Ensto Building Systems (EBS) -liiketoimintansa ranskalaiselle Legrandille, joka on kansainvälisesti merkittävä toimija sähköistyksen ja rakennusten digitaalisten infrastruktuurien alalla.

Myydyn liiketoiminnan liikevaihto on 120 miljoonaa euroa eli lähes puolet Enston tämänhetkisestä liikevaihdosta.

Taustalla on yhtiön strateginen päätös:

"Tulevan kasvun mahdollistamiseksi ja liiketoiminnan kehittämiseksi Enston omistajat, hallitus ja johto ovat tehneet strategisen päätöksen keskittyä sähkönjakeluliiketoimintaan tavoitteenaan tulla kansainvälisesti johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille valituilla segmenteillä. Päätöksen myötä Ensto Building Systems Oy (EBS) myydään Legrandille", Ensto kertoo tiedotteessaan.

”Keskittymällä täysin sähkönjakeluliiketoimintaan voimme palvella paremmin asiakkaitamme niin asiantuntijuutemme kuin älykkäiden ratkaisujemme avulla, joiden ytimessä ovat vastuullisuus ja älykäs teknologia. Kaupan myötä tämä kehitys nousee uudelle tasolle”, kertoo Ensto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Keinänen tiedotteessa.

Yrityskaupan jälkeen Ensto toimii 17 maassa, työllistää noin 815 henkilöä, ja sen liikevaihdon arvioidaan olevan 140 miljoonaa euroa vuonna 2021. Ensto Invest Oy on jatkossakin Ensto Oy:n omistaja ja Miettisen perheyrityksen Family Office.

Enston ja Legrandin välinen sopimus on allekirjoitettu 16. heinäkuuta. Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän. Osana yrityskauppaa Ensto ja Legrand ovat solmineet lisenssisopimuksen Ensto-tavaramerkin käytöstä EBS-liiketoiminnan yhteydessä. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Muokattu 9:28: tiedot liikevaihdosta.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut