Porvoolainen ravintola joutuu sulkemaan ovensa neljäksi päiväksi koronatartunnan vuoksi – "On noin 60 000 euron myynnin menetys"

Fryysarinranta joutuu sulkemaan ovensa poikkeuksellisesti yli viikonlopun. Arkistokuva. Arkisto/Ulla Mether

Anniina Virtanen

Ravintola Fryysarinranta joutuu sulkemaan ovensa ainakin neljäksi päiväksi maanantaihin 2. elokuuta saakka. Yhdellä henkilökunnan jäsenellä on todettu koronavirustartunta, joka on altistanut muita samaan aikaan työskennelleitä työntekijöitä.

– Koronatartunta varmistui tänään aamulla ja tartunnanjäljittäjien kanssa keskustelimme, ja totesimme, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin sulkea koko ravintola, ravintoloitsija Henri Janson sanoo.

Ravintola tiedotti perjantaina heti tarunnasta kuultuaan, että varotoimenpiteenä ravintola suljetaan.

– Jos olet vieraillut luonamme tällä viikolla maanantain ja torstain välillä (26.–29.7.), tarkkailethan oireitasi, ravintola tiedottaa.

Ravintoloitsija sanoo, että korona iskee Fryysarinrantaan kovalla kädellä. Kerta on ensimmäinen, kun ravintola joutuu sulkemaan ovensa koronan vuoksi.

Vain kesäisin auki oleva Fryysarinranta voi Henri Jansonin mukaan pahimmassa tapauksessa menettää kassastaan 200 000 euroa, jos koko henkilökunta joutuu karanteeniin kahdeksi viikoksi. Asia selvinnee viikonvaihteessa, kun työntekijöiden koronatestit valmistuvat.

– Jos tiistaina päästäisiin avaamaan, se on noin 60 000 euron myynnin menetys.

Kaikki neljän päivän pöytävaraukset ravintola on soittanut läpi ja perunut ne.

– Palaamme normaaliin toimintaan mahdollisimman pian. Pidetään huolta toisistamme ja hakeudutaan testeihin, jos pieniäkään oireita ilmenee, ravintola kehottaa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut