Porvoon sairaalassa hoidettu lähinnä yksittäisiä koronapotilaita – tiistaina uusia tartuntoja kolme

Porvoossa todettiin tiistaina aamupäivällä kolme uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on kesän aikana hoidettu lähinnä yksittäisiä koronapotilaita. Outi Paappanen

Laura Heino

Porvoossa on todettu tiistaina aamupäivällä kolme uutta koronavirustartuntaa. Tapauksiin ei toistaiseksi tiedetä liittyvän mitään erityistä.

Maanantaina Porvoossa varmistui yksi uusi koronatarunta, joten tähän asti viikon tartuntamäärä on neljä.

Koko Suomessa sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on Ylen seurannan mukaan kasvanut heinä-elokuun taitteessa lähes 30:lla uudella potilaalla ja sairaalaan joutuu myös alle 40-vuotiaita koronapotilaita.

Valtakunnallisesti sairaalahoidossa oli tiistaina 90 koronapotilasta ja tehohoidossa seitsemän.

Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut neljällä maanantaista, tehohoidossa olevien määrä pysyi samana. Uusia kuolemantapauksia ei ole todettu maanantain jälkeen.

Porvoon sairaalassa on kesän aikana hoidettu yksittäisiä potilaita.

– Hyvin harvoin saadaan tietoa yksittäisistä vakavista tapauksista. Jos potilas joutuu sairaalaan, voi kestää useita viikkoja ennen kuin tulee palaute siitä, että näin on käynyt. Tieto ei kulkeudu automaattisesti ja jos kulkeutuu, niin hyvin hitaasti, Porvoon hallintopäällikkö Olli Ojanperä kertoo.

– Porvoon tartuntatautilääkäri Jeff Westerlundin ja Porvoon sairaalan henkilökunnan välisen yhteydenpidon mukaan sairaalassa on tänä kesänä aika ajoin ollut lähinnä yksittäisiä potilaita hoidettavana. Kaupungin perusterveydenhuollossa ei ole kesällä ollut lainkaan koronapotilaita hoidettavana, Ojanperä jatkaa.

Suomessa on tiistaina todettu 692 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Uusista tartunnoista 322 todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella (HUS).

Toiseksi suurin tartuntaluku oli Pirkanmaalla, jossa uusia tartuntoja todettiin 120.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut