Pizzaa, olutta ja värikkäitä drinkkejä – ginipohjainen Mummo-juoma oli Johanna-kodin kesäjuhlien suosikki

Lonkeroa mukiin, mukaan mansikka ja koristeeksi siivu limettiä. Kesäjuhlien aikana asukkaiden käytössä oli baari, jossa drinkkimaisteri Matin Fatahpoor loihti drinkkilippua vastaan asukkaille mieluisia juomia. Outi Paappanen

Laura Heino

Johanna-kodin pihalta Johannisbergissä kantautuu leppoisa kesäinen musisointi ja kitaran soitto. Johanna-kodin asukkaiden kesäjuhlien esiintyjävieraaksi kutsuttu trubaduuri Christo Sebastian on aloittelemassa keikkaansa. Rauli Baddingin Paratiisi-kappale saa välittömästi hymyä huulille yleisössä. CCR:n Proud Maryn tahdissa otetaan jo ensimmäisiä tanssiaskeleita. Satulinnan sanat osataan ulkoa.

Kaija Karlsson ja Raimo Oivio tanssivat iloisesti musiikin tahdissa. Outi Paappanen

Johanna-kodissa torstaina järjestetty kesäjuhla toi värikästä vaihtelua palvelutalon arkeen. Juhlapäivän kunniaksi pihaa oli somistettu muun muassa värikkäillä ilmapalloilla ja serpentiineillä.

Kesäjuhlien iloisen tunnelman kruunasi värikkäästi somistettu piha. Outi Paappanen

Ja mitä olisikaan kunnon kesäinen musiikkikeikka ilman hyviä eväitä?

Lonkeroa mukiin, mukaan mansikka ja koristeeksi siivu limettiä. Kesäjuhlien aikana asukkaiden käytössä oli baari, jossa drinkkimaisteri Matin Fatahpoor loihti drinkkilippua vastaan kullekin mieluisia juomia. Pöydällä komeili erilaisia sitrushedelmiä, mansikoita ja monen kirjavia juoma-aineksia. Saatavilla oli myös olutta, siideriä, lonkeroa ja alkoholittomia juomia.

Drinkkilistalta valittavana oli Mummo-juoma-, Pappa-juoma-, Johanna Kodin spesiaali-, Vanhan Porvoon juoma- ja Baarin spesiaali -nimisiä sekoituksia.

– Mummo-juoma on ollut suosituin. Siihen tulee muun muassa giniä ja karpalomehua, Fatahpoor kertoo.

Keikan jälkeen tarjolla oli myös pizzaa.

Johanna-kodin kesäjuhlien baarista saatavilla oli oluen, siiderin, lonkeron ja alkoholittomien juomien lisäksi värikkäitä juomasekoituksia. Outi Paappanen

Iris ja Ilkka Holopaisen kesä on kulunut oleillessa. Olympialaisiakin on tullut seurattua. Jalkapallon ja yleisurheilun ystäväksi tunnustautuvalta Ilkalta eivät ole porvoolaisjuoksija Sara Kuiviston Suomen ennätykset jääneet huomaamatta. Hän antaa kiitosta myös toisenlaisista ponnistuksista.

– Tokion lajivalikoima on kyllä liian laaja. Saralta on tullut oikein hienoja saavutuksia. Hienoa on ollut myös henkilökunnan työ Johanna-kodissa. Kiitos heille, kun jaksavat.

Suomi-verkkatakkiin sonnustautunut Pertti Heikkilä oli sekä musiikkimiehiä että urheilumiehiä. Olympialaisia oli tullut seurattua. Kuvassa myös Tanja Dietrich. Outi Paappanen

Musiikkimies Pertti Heikkilä seurasi konserttia olutmukin kanssa. Juoma ei oikein maistunut, mutta musiikki oli mieluisaa. Suomi-verkkatakkiin sonnustautunut Heikkilä oli luonnollisesti myös urheilumiehiä ja olympialaisia oli tullut seurattua.

Kesäjuhlien yleisössä oli satsattu myös pukeutumiseen. Johanna-kodin asukas Markku tanssahteli juhlaväen kanssa iloisessa rapuhatussaan. Outi Paappanen

Yleisössä oli satsattu myös pukeutumiseen. Oli kesämekkoa, kauluspaitaa, ylioppilaslakkia ja iloista rapuhattuakin. Etummaisessa pöydässä istunut Saga esitteli kauniisti vasta lakattuja kynsiään.

– Pidän tästä musiikista. Kesä on mennyt kivasti ja on mukavaa, kun nyt on hieman viileämpää.

Vieruskaveri Raili otti iloisia tanssiaskeleita ja antoi rytmin viedä ”ihan sopivaksi” luokittelemansa musiikin tahdissa.

Saga (edessä) ja Raili ottivat ilon irti hauskasta pihajuhlasta trubaduuri Christo Sebastianin musisoidessa taustalla. Outi Paappanen

Vs. palveluasumisen ohjaaja Katarina Karlsson Johanna-kodista kertoo kesän sujuneen hyvin.

– Meillä on viilennys yleisissä tiloissa, joten olemme pärjännet hyvin, vaikka onkin ollut hellettä.

Palvelutalossa on toistaiseksi tarkat ohjeet omaisten vierailujen varalle koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi, joten omaisia ei tällä kertaa kutsuttu mukaan.

Johanna-koti on 60-paikkainen palvelutalo, joka sijaitsee noin 1,5 kilometriä Porvoon keskustasta luoteeseen, Johannisbergin kaupunginosassa vanhainkotia vastapäätä. Johanna-koti valmistui joulukuussa 2013.

Palvelutalossa on neljä ryhmäkotia; Aino ja Toivo ensimmäisessä kerroksessa sekä Helmi ja Onni toisessa kerroksessa.

Ryhmäkotien huoneet ovat yhden hengen asuntoja, joissa on omat wc- ja suihkutilat. Jokaisessa ryhmäkodissa on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat sekä asukkaiden ja omaisten käytössä oleva keittiö.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut