Hoitajan vastaanotolle pääsee nyt ilmaiseksi myös Porvoossa

Lääkärin ja hoitajan vastaanotosta ei enää tule laskua asiakkaalle lakimuutoksen myötä. Kuvituskuva. Arkisto / Johanna Erjonsalo

Tanja Kuisma

Kaikki käynnit perusterveydenhuollon sairaanhoitajan, terveydenhoitajan ja kätilön vastaanotolla sekä kaikki mielenterveyden tutkimukseen ja hoitoon liittyvät avosairaanhoidon käynnit muuttuivat heinäkuun alusta lukien maksutta saataviksi asiakasmaksulain muutoksen myötä.

Myös joihinkin tartuntatauteihin liittyvä tutkimus ja hoito lääkityksineen muuttui ilmaiseksi. Maksuttomuus koskee myös joitakin lääkärivastaanottoja, mutta ei kaikkia.

Porvoossa on ollut käytössä asiakasmaksu hoitajien vastaanottokäynneistä ja lääkärivastaanotosta. Mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat olleet jo olleet maksuttomia.

Muutos vähentää kaupungin asiakasmaksuista saamia tuloja noin 200 000 eurolla vuodessa. Sote-lautakunta merkitsi tiistaina tiedokseen päivitetyn asiakasmaksuohjeen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut