Mäntykummun päiväkodissa jatkotartunta, rokotustahti Porvoossa on hyvä

Tähän mennessä 69 prosenttia kaikista porvoolaisista on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen. Samu Karvala

Inka Töyrylä

Mäntykummun päiväkodissa todettiin keskiviikkona yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta on jatkoa maanantaille, jolloin samassa päiväkodissa todettiin kaksi koronatartuntaa. Kaikki tartunnan saaneet ovat kotihoidossa ja eristyksissä.

Päiväkodissa on altistunut keskiviikkona 12 henkilöä seitsemän tiistaina altistuneen lisäksi. Heidät on asetettu karanteeniin. Altistuneet tai heidän huoltajansa ovat saaneet päiväkodinjohtajalta tiedon altistumisesta.

Päiväkodissa tehdään tehostettu siivous. Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti pienin ryhmä- ja henkilöstöjärjestelyin.

Mäntykummun tartunta ei jäänyt keskiviikon ainoaksi. Päivän aikana todettiin yhteensä neljä uutta tartuntaa.

Tiistain luku nousi viiteentoista, sillä myöhään tiistai-iltana saatiin vielä kaksi uutta positiivista testitulosta.

– Näin nämä vaihtelevat. Maanantaina tartuntoja oli nolla, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen huokaa.

Silvennoinen kiittää nuoria porvoolaisia siitä, että rokotusaikoja on varattu todella aktiivisesti.

– Nyt loppuviikosta rokotamme nimenomaan nuoria. Heille varattuja aikoja on 222. Maanantaina rokotuksia on kohdennettu heille sama määrä. Myös vanhemmat ikäryhmät ovat varanneet aikoja yhä hyvin. Alkuviikosta heille annettiin 289 rokotusta, Silvennoinen kertoo.

Tällä hetkellä ensimmäisen rokotuksen on saanut 38,3 prosenttia 12–19-vuotiaista. Kaikista porvoolaisista 69 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja 46,9 prosenttia on saanut myös tehosterokotteen.

Perusterveiden 12–15-vuotiaiden rokotukset alkavat tänään. Aikaisemmin ikäryhmästä on jo rokotettu riskiryhmiin kuuluvia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut