Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikaela Nylanderista valtiosihteeri – vannoi virkavalansa torstaina

Valtioneuvosto nimitti torstaina 12. elokuuta oikeusnotaari, kauppatieteiden kandidaatti Mikaela Nylanderin oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin valtiosihteeriksi 16. elokuuta alkaen Valtiosihteeri nimitetään ministerin toimikaudeksi.

Nylander vannoi virkavalan samassa valtioneuvoston yleisistunnossa.

Nylander oli RKP:n kansanedustajana vuosina 2003–2019 ja toimi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 2011–2015. Lisäksi Nylander on aikaisemmin toiminut ministeriryhmän erityisavustajana.

Kotikaupungissaan Porvoossa Nylander on vaikuttanut pitkään kuntapolitiikassa. Kuntavaalien äänikuningatar oli jo nousemassa kaupunginhallituksen johtoon, kun häntä pyydettiin valtiosihteeriksi.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä. Hän avustaa ja edustaa ministeriä poliittisten linjausten muodostamisessa, ministeriöiden välisessä koordinoinnissa ja kantojen yhteensovittamisessa, hallitusohjelman toimeenpanossa ministerin toimialalla sekä EU-asioiden ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa.

Sisäministeri Maria Ohisalon valtiosihteeriksi nimitettiin valtiotieteiden maisteri Akseli Koskela.