Aloite: Askolan kylille pitäisi katkosten vuoksi saada varavesiyhteys Puntarmäen vedenottamon kaivoon?

Puntarmäen vedenottamosta ratkaisu? Askolan itäisissä kylissä on menneinä kuukausina ollut jatkuvasti vaikeuksia saada hyvää talousvettä, eikä sitä välillä ole tullut lainkaan päiväkausiin. Kuvituskuva. arkisto/kai jauhiainen

Tanja Kuisma

Askolan kunnan pitäisi pikaisesti selvittää miten Juornaankylän ja Huuvari-Särkijärvi-Tiilään alueen kunnallisiin vesijohtoverkkoihin saadaan toimiva varajärjestelmä, esittää Juha Simola kuntalaisaloitteessaan.

Torstaina ensi kertaa kokoontuvan uuden kunnanhallituksen aikeena on pyytää asiassa ensin lausunto tekniseltä lautakunnalta.

Molemmissa verkostoissa on Simolan mukaan ollut ongelmia veden riittävyydessä ja Juornaankylässä myös laatuongelmia ja pitkiä katkoksia, jopa kolme päivää.

Mäntsäläläisellä Nivoksella on Puntarmäen vedenottamon kaivo Askolan puolella, mistä voitaisiin saada yhteys Juornaankylään ja Takametsäntielle.

– Matkan varrella olevat taloudet ovat varmasti kiinnostuneita liittymään nykyistä varmempaan järjestelmään, aloitteen tekijä arvelee. Omissa kaivoissa on ongelma usein rauta, mangaani ja porakaivoissa radon.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut