Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tilanne ohi | Neljä merihädässä Hästholmenin lähellä – vene kivillä ja vuotaa

Loviisan Hästholmenin eteläpuolisen Myssholmenin saaren kohdalla on käynnissä meripelastustehtävä. Merivartioston ensitietojen mukaan katettu vene on ajanut kiville ja jäänyt kiinni. Alukseen vuotaa vettä sisään, mutta välitöntä uppoamisvaaraa ei ole. Veneessä on neljä henkilöä, jokaiselle on löytynyt pelastusliivit ja he odottavat avun saapumista paikalle.

Hälytys saatiin maanantaina kello 14.21. Sen ovat vastaanottaneet meripelastusyksiköt Porvoosta ja Kotkasta, hätiin on lähetetty veneiden lisäksi helikopteri.

Ensimmäisenä paikalle ehtivät Fortumin palokunnan ja Valkon VPK:n yksiköt sekä pelastuslaitoksen Loviisan yksikkö, jotka alkoivat auttaa hädänalaisia jo ennen kello 15:tä. Paikalle saapui myös merivartioston yksikkö Kotkasta.

Oheisessa Arto Henrikssonin ottamassa kuvassa näkyvät Myssholmen, pelastuslaitoksen vene, kiville ajanut vene ja reimari, jonka väärältä puolelta ajosta onnettomuus ilmeisesti johtuu.

Uutista täydennetty ja täsmennetty paikalle saapuneiden pelastusyksiköiden tulojärjestyksen osalta.