Wanhat talot kutsuvat Loviisaan – "Yhteiskuntaa ei voida sulkea loputtomiin"

Loviisan vanhan makkaratehtaan uudet omistajat ovat luoneet industrial-henkisen tunnelmallisen ja kauniin kodin perheelleen. Se on yksi Loviisan Wanhat talot -tapahtuman uutuuskohteista. Maria Kalmi

Loviisan wanhat talot -tapahtumaan on reilu viikko aikaa. 38 talokohdetta, joista peräti 11 uusia, avaa ovensa vierailijoille.

Oheisen kuvan vanha makkaratehdas sai alkuvuodesta uudet omistajat. Kahden taitavan taiteilijan kodissa sekoittuvat sulassa sovussa luovat ratkaisut, värit ja modernit elementit. Koti on täynnä viherkasveja ja kauniita yksityiskohtia.

Kohteita on Loviisan keskustan lisäksi muun muassa Malmgårdissa, Koskenkylässä, Pernajan kirkonkylässä ja Skinnarbyssä.

Tapahtuman teemana tänä vuonna ovat ikkunat ja ohjelmassa on myös valokuvakilpailu teemaa mukaillen. Sunnuntaisessa seminaarissa perinnemestari Hannu Rinne kertoo vanhoista ikkunoista ja niiden tyylisuunnista. Toinen osa seminaarista on vihitty talojen suojeluun. Kaavat ja rahoitus on teemoja, joista kertovat Porvoon museon kulttuuriympäristötiimi eli rakennusarkkitehti, FM Kirsi Toivonen, arkeologi Riikka Mustonen ja korjausrakentamisen asiantuntija.

Tapahtuman suojelija on Pernajan oma poika, tv-julkkis Nicke Aldén.

Loviisan suurimmalle yleisötapahtumalle korona on tietenkin suuri murheenkryyni.

– Olemme kuitenkin sitä mieltä ettei yhteiskuntaa voida sulkea loputtomiin ja pystymme tarjoamaan turvallisen tapahtuman, LWT-yhdistyksen puheenjohtaja Nina Wiklund toteaa.

Yhdistys vastaa vain taloista tapahtuman aikana. Taloihin päästetään kymmenen henkilöä yhtäaikaa ja useissa kohteissa on kulkua myös ohjattu. Kaikissa taloissa on maskisuositus.

– Seuraamme avin suosituksia, eikä tapahtumaa olla missään vaiheessa suositeltu peruutettavaksi. Kohderyhmämme on suurin osa rokotettuja, moni saanut jo tuplarokotuksen.

Lippuja voi ostaa etukäteen netistä. Lipunmyynnille ei ole tänä vuonna asetettu tavoitetta.

Loviisan wanhat talot - tapahtuma 28. 29.8. kello 10–17. Lisätietoja loviisanwanhattalot.fi

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut