Uusia koronatartuntoja myös perjantaina Porvoossa

Perjantaina Porvoossa todettiin viisi uutta koronavirustartuntaa. Tällä viikolla tartuntoja on todettu perjantai-iltapäivään mennessä yhteensä 29.

Se on huomattavasti vähemmän kuin viime viikolla, jolloin todettuja tartuntoja oli yhteensä 61.

Kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kuitenkin huomauttaa, että viikonlopun aikana uusia tartuntoja voi vielä tulla lisää.

– Toivottavasti tällä viikolla jäädään pienempään lukuun kuin edellisellä viikolla, hän kuitenkin toteaa.

Porvoolaisessa Albert Edelfeltin koulussa todettiin perjantaina koronavirustartunta. Tartunnalle on altistunut koulussa noin 20 henkilöä, kaupunki tiedotti.

Tartunnan saanut on kotihoidossa ja hänet on määrätty eristykseen.

Altistuneet määrätään kotikaranteeniin. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti viimeistään sunnuntaina 22. elokuuta.

Altistuneet tai heidän huoltajansa ovat saaneet koululta viestin altistumisesta. Kontaktia tartunnan saaneeseen ei ole ollut, jos yhteydenottoa ei ole tullut.

Altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään poikkeavasti, esimerkiksi etäopetuksena. Käytännön järjestelyistä koulu tiedottaa Wilman kautta.

Muiden oppilaiden koulunkäynti jatkuu normaalisti lukujärjestyksen mukaisesti.

Kahdella Lapinjärvellä sijaitsevan Hilda Käkikosken koulun oppilaalla todettiin koronatartunta torstaina.

Koronavirukselle altistumisen seurauksena oppilaita kahdesta luokasta on asetettu karanteeniin ja etäopetukseen, Lapinjärven kunta tiedotti. Terveydenhuoltoviranomaiset ovat ottaneet suoraan yhteyttä muihin altistuneisiin, ja samalla heille on annettu ohjeet karanteenista.

Mahdollisista jatkotartunnoista kunta tiedottaa erikseen. Koulun erityisjärjestelyistä tiedotetaan huoltajia Wilman kautta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut