Silmulle uusi toiminnanjohtaja – "Maaseudulla koen olevani onnellisempi"

Silmun uusi toiminnanjohtaja Anette Vihanto katsoo innokkaana tulevaan, sillä hanketyöskentely sekä maaseudun kehittäminen ovat hänelle mieluisia tehtäviä. Silmu

Kehittämisyhdistys Silmu ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Anette Vihanto. Porvoon seudulla toimiva yhdistys tiedotti valinnasta maanantaina.

– Silmu ry ja Leader-toiminta ovat mielenkiintoinen osa maaseutujemme tulevaisuuden kehittämistä. Leader-toiminta luo mahdollisuuksia toimeenpanna sellaisia ideoita ja hankkeita, joihin yhdistyksillä tai yrityksillä ei muuten olisi varoja osoittaa, Vihanto toteaa.

Silmun tavoitteena on vahvistaa toiminta-alueen omatoimista, paikallista, ympäristönäkökulmat huomioivaa ja elinkeinollista kehittämistä ja olla osa yritysten ja yhdistysten tukiverkostoa itäisellä Uudellamaalla.

– Meillä on Suomessa toinen toistaan upeampia maaseutualueita, joiden kauneus saattaa jäädä hektisyyden ja elämän helppouden alle. Kaupungissa asuminen saatetaan nähdä helpompana esimerkiksi palveluiden saatavuuden vuoksi, mutta maaseudulla koen itse olevani onnellisempi. Koen, että meillä on tilaa kehittää sekä kaupunkikeskuksia että maaseutua, jotta meillä olisi varaa valita jokaiselle omaa hyvinvointia tukeva turvallinen asuinpaikka, Vihanto kertoo.

Leader-toiminta perustuu siihen, että paikalliset ihmiset tietävät itse parhaiten, miten omaa kotiseutua tulisi kehittää.

Leader-ryhmät ruokkivat oma-aloitteisuutta ja yritteliäisyyttä myöntämällä rahoitusta yrittäjien, yhdistysten ja muiden yhteisöjen hankkeille. Leader-rahoitus tulee EU:n maaseuturahaston lisäksi valtiolta ja omalta kunnalta.

Lue lisää: Silmun uusi hallitus tulee eri kylistä ympäri Itä-Uuttamaata – kyläohjelman painopisteet ovat älykkäässä sopeutumisessa ja verkostoissa

Lue lisää: Silmu on jakanut miljoonia Itä-Uudellamaalla, nyt on uusi rahoituskausi vaihtumassa

Kuka?

Anette Vihanto

Syntynyt 1986.

Asuu Tuusulan Rusutjärvellä.

Perheeseen kuuluvat aviomies sekä kaksi tytärtä. Koulutukseltaan restonomi (AMK), kulttuurituottaja (AMK), merkonomi, Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (JET).

Toiminut yhdistysaktiivina useissa eri alan yhdistyksissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut