Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmisteleva toimielin VATE on nyt nimetty

Itä-Uudenmaan kuntien valtuuttamana ja käytyjen keskustelujen pohjalta päätti Porvoon kaupunginhallitus maanantaina yksimielisesti asettaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE).

Siihen tulevat jäseniksi Porvoosta Olli Ojanperä, Katja Blomberg, Annika Immonen, Kirsi Oksanen ja Ann-Sofie Silvennoinen, Sipoosta Leena Kokko ja Pekka Kivilevo, Loviisasta Carita Schröder ja Marko Perttilä, Askolasta Ilona Koskenniemi, Lapinjärveltä Tiia Gustavson, Pukkilasta Juha Rehula, Myrskylästä Matti Latva-Pirilä, pelastuslaitokselta Peter Johansson ja erityishuoltopiiri/Etevasta Sampo Salo.

Kaupunginhallitus valtuutti Ann-Sofie Silvennoisen kutsumaan koolle ensimmäisen kokouksen ja ehdottaa häntä valmistelutoimielimen puheenjohtajaksi ja Leena Kokkoa varapuheenjohtajaksi.

Porvoon kaupunki tarjoaa väliaikaisen toimielimen henkilöstölle tarvittavat toimitilat sekä huolehtii valmistelutoimielimen työskentelyedellytysten muusta varmistamisesta tarjoamalla hallinnollista tukea ja muun muassa huolehtien valmistelutoimielimen henkilöstö- ja taloushallinnosta.

Toiminnasta syntyvät kustannukset tulee kattaa 100 prosenttisesti valtion osoittamin määrärahoin erilliseen kirjanpitoon perustuen eikä kaupunki osoita omaa rahoitustaan toimintaan.

VATE vastaa omasta budjetistaan ja sen riittävyydestä osoitettuun tehtävään.

Porvoon kaupunki toteaa VATE:lle, että kaupunki ei siirrä muita kuin lailla erikseen määrättyjä toimintoja hyvinvointialueelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut