Porvoolainen Wessö FBK valittiin vuoden sopimuspalokunnaksi – viime vuonna palokunnalla oli 80 hälytystehtävää

Wessö FBK sammuttamassa tulipaloa. Tiedote / Suomen Sopimuspalokuntien Liitto

Suomen Sopimuspalokuntien liitto on nimennyt vuoden 2021 sopimuspalokunnaksi Wessö FBK:n.

Viimeisen reilun vuosikymmenen aikana palokunta on kehittänyt toimintaansa ja tähdännyt aktiivisesti toimintavarmuuden parantamiseen, liitto perustelee valintaansa.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen alkutaipaleella vuonna 2008 oli moni alueen sopimuspalokunta lakkautusuhan alla. Wessöössä päätettiin kuitenkin säilyttää oma palokunta ja toimintaa ryhdyttiin kehittämään.

Palokunta hankki Ruotsista uudemman sammutusauton ja panosti jäsenistön koulutukseen.

Palokuntalaisten vuosien 2010–2012 aikana rakentamalle asemalle saatu pelastuslaitokselta vuosimallin 2009 sammutusauto.

Lisäksi koronapandemiasta huolimatta Wessöön VPK on kasvattanut jäsenmääräänsä ja onnistunut turvaamaan toimintavarmuutensa kasvavaan määrään hälytystehtäviä. Palokunta on lisäksi ollut alusta asti mukana Itä-Uudenmaan RPAS-hankkeessa ja kalustoon kuuluu nyt kaikkiaan kolme drone-lennokkia.

Viime vuonna palokunta osallistui 80 hälytystehtävään ja kasvatti hälytyskelpoisten jäsentensä määrää 12 hengellä. Wessöössä myös naiset ovat löytäneet suuremmalla joukolla mukaan sopimuspalokunnan hälytystoimintaan, liitto toteaa.

Wessööläiset olivat muun maan tapaan auttamassa heinäkuussa Kalajoella riehuneessa poikkeuksellisen suuressa metsäpalossa. Wessöön VPK:sta sammutustöihin Jokilaaksoissa osallistui neljä henkilöä.

Wessöön VPK on Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokunta. Palokunta on perustettu vuonna 1932.

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto nimeää vuosittain vuoden sopimuspalokunnan. Tällä valtakunnallisella kunniamaininnalla liitto haluaa tänä vuonna korostaa hyvin toimivan, lähtövarman ja koko ajan kehittyvän sopimuspalokunnan merkitystä pelastustoimelle, sekä kansalliselle kokonaisturvallisuudelle.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut