Kappalaisentalossa Porvoossa voi astua suoraan sisään teokseen – installaatiokokonaisuus Muusan talo luo oman maailmansa printtikankaiden avulla

Galleria muuntuu kotimuseomaiseksi installaatioksi Satu Rautiaisen näyttelyssä. Paula Lehto

Galleria Vanhan Kappalaisentalon keskiviikkona avautuvassa näyttelyssä voi astua suoraan sisään Satu Rautiaisen installaatiokokonaisuuteen.

Installaatio Muusan talo muodostuu vuosina 2018-2021 valmistuneista tekstiileistä ja maalauksista.

Katsoja voi astua kotimuseomaiseen installaatiokokonaisuuteen. Pääpaino on kankaille tulostetuissa printtikankaissa sekä yksittäisten teosten kangaspinnoissa.

Satu Rautiainen (s.1982) on työstänyt käsityön, taideteollisuuden ja kuvataiteiden rajapintoja pohtivaa Village bohemian -maalausinstallaatiosarjaa vuodesta 2018 lähtien. Aiemmat kokonaisuudet ovat olleet esillä Taidemaalariliiton galleriassa Helsingissä ja Turun Taidemuseon Studiossa.

Muusan talo on trilogian kolmas osa. Se käsittelee syrjäytymistä, marginaalissa elämistä sekä hulluuden ja järkevyyden rajaa.

Installaation alter ego rakentaa ympärilleen omaa maailmaansa.

Rautiainen tekee näyttelyn yhteydessä yhteistyötä muusikko Aino Vennan kanssa. Venna herättää Muusan alter egoa henkiin.

Venna ja Rautiainen kuvaavat Kappalaisentalossa yhteistä taide-elokuvaa ja Venna tulevan albuminsa musiikkivideota. Muusan vaatteet ovat vaatesuunnittelija Nina Jatulin käsialaa.

Näyttelyllä on yhtymäkohtia Porvoossa sijaitsevan Runebergin kotimuseon kanssa. Fredrika Runeberg on aikoinaan painanut ja tehnyt tekstiilejä Runebergien kotiin.

Näyttely on avoinna 1.9.–26.9.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut