Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 200 henkilöä on auttanut kotinsa menettänyttä porvoolaisperhettä – keräys jatkuu vielä

Nelihenkisen lapsiperheen kotitalo paloi sunnuntai-iltana 15. elokuuta korjauskelvottomaksi Eestinmäen Riihitiellä. Onnettomuus herätti porvoolaisten keskuudessa suuren auttamishalun.

Kirkon kotimaanavun käynnistämään nettikeräykseen oli tiistaiaamupäivään mennessä lahjoitettu 4 180 euroa. Asetettu keräystavoite 5 000 euroa on siis jo hyvin lähellä.

– Tällä hetkellä keräykseen on tehty noin 230 eri lahjoitusta, suurin osa porvoolaisilta. Keräyksen kanssa toimimme niin, että odotamme sen täyttymistä, jotta pääsemme tavoiteltuun tulokseen. Pienikin tuki on siis merkittävä ja kannustaisin ihmisiä osallistumaan edelleen, Porvoon suomalaisen seurakunnan diakoni Merja Falck kertoo.

Keräyksen tavoitteena on auttaa perhettä järkyttävässä tilanteessa hankkimaan välttämättömiä kodintarvikkeita väliaikaiskotiin.

Keräyssivulle pääset tästä.

Muutamat yhdistykset ovat jo antaneet lahjoituksia, jotka on voitu toimittaa perheelle. Esimerkiksi Lions Club Porvoo-Borgå on lahjoittanut palon uhreille 1 000 euron arvosta lahjakortteja Porvoon K-Citymarketiin.

Leijonat lahjoittivat summan katastrofitililtään, jota klubi ylläpitää voidakseen auttaa yllättävissä ja äkillisissä tilanteessa. LC Porvoo-Borgå myönsi vastaavanlaisen tuen myös viimejouluisen Tarkkisten paritalopalon yhteydessä.

Riihitien omakotitalopalon asukkaat eivät olleet paikalla palon syttyessä. Tulipalon havaitsi lähistöllä asuva naapuri, joka rinnemetsässä ulkoillessaan näki ilmalämpöpumpusta seinälle nousseet liekit ja yritti löytää jostain lähinaapurista sammuttimen. Tuhoisan palon jäljiltä jäi vain hiiltynyt talorakennelma osittain purettuine kattorakenteineen.

Lue lisää: Porvoon seurakunnan diakoniatyö käynnistää keräyksen tulipalossa Eestinmäessä kotinsa menettäneelle lapsiperheelle