Neste teki ison tuulivoimasopimuksen Porvoon jalostamolle – tällä hetkellä tuulisähköllä katetaan viidennes kulutuksesta

Tuulivoima tuottaa ensi vuoden kuluessa jo lähes 40 prosenttia Porvoon jalostamon käyttämästä sähköenergiasta. Neste Oy

Neste on solminut uusiutuvan sähkön sopimuksen Euroopan suurimman uusiutuvan energian tuottajan Statkraftin kanssa. Statkraft aloittaa tuulivoimatoimitukset Nesteen Porvoon jalostamolle vuoden 2022 puolivälissä.

Neste on sitoutunut torjumaan ilmastonmuutosta ja pienentämään ilmastopäästöjä sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti. Tämän tueksi yhtiö on sitoutunut kahteen ilmastotavoitteeseen.

Nyt tehty sopimus tukee Nesteen tavoitetta pienentää tuotantonsa hiilijalanjälkeä ja saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä.

Nesteen toisena ilmastotavoitteena on vähentää asiakkaiden kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen avulla vähintään 20 miljoonalla CO2-ekvivalenttitonnilla vuosittain vuoteen 2030 mennessä.

– Tavoitteenamme on siirtyä käyttämään 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä globaalisti vuoteen 2023 mennessä. Lisäämme uusiutuvan tuulisähkön käyttöä Porvoon jalostamolla, sillä se on yksi keskeisistä keinoistamme vähentää tuotantomme kasvihuonekaasupäästöjä, Nesteen Öljytuotteet-liiketoimintayksikön vt. johtaja Sami Oja sanoo tiedotteessa.

Statkraftin kanssa solmimansa sopimuksen lisäksi Nesteen tuulivoimakumppaneita ovat Ilmatar ja Fortum. Neste on käyttänyt tuulivoimaa Porvoon jalostamolla vuoden 2021 alusta, ja tällä hetkellä noin prosenttia jalostamon sähkönkulutuksesta katetaan uusiutuvalla tuulisähköllä.

Nesteen ja Statkraftin tuulivoimasopimuksen vuosittainen kokonaiskapasiteetti vastaa noin 215 GWh, mikä on noin 18 prosenttia Nesteen Porvoon jalostamon sähkönkulutuksesta.

Tämä vähentää jalostamon sähkönhankinnan epäsuoria kasvihuonekaasupäästöjä* vuositasolla noin 53 000 CO2-ekvivalenttitonnia. Aikaisemmat sopimukset mukaan luettuina Neste vähentää Suomen tuotannon sähkönhankinnasta aiheutuvia epäsuoria kasvihuonekaasupäästöjä vuositasolla yli 170 000 CO2-ekvivalenttitonnia, mikä vastaa yli 21 000 EU-kansalaisen keskimääräistä vuosittaista hiilijalanjälkeä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut