Pauligin käsityöläispaahtimo Porvoon Tolkkisissa lähes nollasi päästönsä ja paahtaa sen kunniaksi erän hiilineutraalia kahvia

Pauligin käsityöläispaahtimo lanseeraa uuden erikoiskahvin hiilineutraaliussertifikaatin kunniaksi. Outi Paappanen

Elintarviketalo Pauligin käsityöläispaahtimon Robert Paulig Roasteryn paahtimorakennuksen suoria ja epäsuoria päästöjä Porvoon Tolkkisissa on vähennetty jo lähes 100 prosenttia vuodesta 2020 ja se on saanut nyt Carbon Neutral -sertifikaatin.

Hiilineutraaliuteen on päästy vaihtamalla energialähteet biokaasuun ja aurinkovoimasta saatavaan uusiutuvaan energiaan. Jäljelle jäävät päästöt höyryn tuotannosta, kylmäainevuodoista ja syntyvästä jätteestä kompensoidaan nyt rahoittamalla kolmansien osapuolten verifioimia metsänsuojelu- ja metsitysprojekteja Kolumbiassa, Indonesiassa ja Itä-Afrikassa.

Robert Paulig Roastery valmistaa 30-vuotiaalla, luonnon ympäröimällä Tolkkisten paahtimolla kaikki Notes of Nature -kahvisarjan kahvinsa.

Hiilineutraaliutta osoittavan sertifikaatin saamisen kunniaksi Robert Paulig Roastery paahtaa rajoitetun erän erityistä hiilineutraalia kahvia, joka tulee Aquairesin tilalta Costa Ricasta. Kahvi tulee syyskuussa tarjolle valittuihin kahviloihin ja ravintoloihin ympäri Suomea.

Kahvi on raaka-aine, joka on yhtenä ensimmäisistä viljelytuotteista kärsimässä ilmastonmuutoksesta. Monet asiantuntijat ennustavat kahvin viljelylle isoja haasteita tulevaisuudessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut