Porvoon Jokilaakson koulun oppilaiden ei tarvitse enää odottaa – koulukuljetuksiin löydettiin vihdoin ratkaisu

Kuvituskuva. Juha Perämäki

Jokilaakson koulun oppilaiden kuljetusongelmiin löytyi vihdoin ratkaisu. Tavoitteena on, että ensi maanantaista 6. syyskuuta alkaen käynnistyy yksi lisäkuljetusvuoro.

Osa oppilaista on joutunut odottamaan ensimmäisten kouluviikkojen aikana odottamaan normaalia kauemmin kuljetusta kotiin koulupäivän jälkeen. Pitkä odotusaika on ollut päivittäinen ongelma.

Nyt linja-autovuoroja täydennetään lisäkuljetuksella. Täydentävä ajoreitti lähtee kello 12.35 ja kulkee joen länsipuolen linja-autoreitin mukaisesti. Oppilaita palvelevat samat pysäkit kuin joukkoliikenteen vuoroja käytettäessä.

– Jokilaakson koulun oppilaaksiottoalue on laaja ja kuljetusjärjestelyt vaativat paljon suunnittelua ja yhteistyötä, kertoo koulutusjohtaja Jari Kettunen kaupungin tiedotteessa.

Kuljetusjärjestelyt toteutetaan sivistyslautakunnan hyväksymien koulukuljetusperiaatteiden ja tehtyjen sopimusten mukaisesti. Ensisijaisesti käytetään alueen joukkoliikennettä ja olemassa olevia vuoroja.

– Nykyiset joen länsipuolelta Kerkkoon kautta Porvooseen liikennöivät linja-autovuorot ovat ELY-keskuksen hankkimia ja ajetaan tämän lukuvuoden ajan, tiedotteessa kerrotaan.

Myös muita kouluja koskeviin kohtuuttoman pitkiin odotusaikoihin etsitään parempia ratkaisuja. Koulukuljetusten ongelmatilanteissa huoltajat voivat olla yhteydessä laittamalla sähköpostia osoitteeseen koulu.kuljetus@porvoo.fi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut