Nyt voi sanoa mielipiteensä Kokonniemen liikuntakeskuksen konseptiluonnoksesta

Porvoon kaupunki kartoittaa porvoolaisten ja muiden sidosryhmien näkemyksiä Kokonniemen liikuntakeskuksen konseptiluonnoksesta. Kaikille avoin kysely on auki 15. lokakuuta asti.

Kokonniemen kehittämisestä kiinnostuneet voivat syys-lokakuun aikana tutustua konseptiin, sekä antaa palautetta ja kehittämisideoita, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Vuorovaikutuksen tavoitteena on saada tietoa jatkokehittämisen pohjaksi ja päätöksenteon tueksi.

Konseptiluonnoksessa hahmotellaan uudistuvaa Kokonniemen liikuntakeskusta ja siinä on lisäksi huomioitu aiemman osallistamisen tulokset kaupunkilaisilta, seuroilta ja alueen toimijoilta. Nyt tavoitteena on kerätä palautetta konseptin toimivuudesta.

Kyselyyn voi vastata Porvoon kaupungin verkkosivuilla: www.porvoo.fi/kokonniemen-liikuntakeskus. Kysely on saatavilla myös paperisena palvelupiste Kompassista.

Kyselyn kaupunki toivoo antavan vastauksia muun muassa seuraaviin asioihin:

Miltä uudistuneet liikennejärjestelyt ja ulkoalueet vaikuttavat? Mitä ajatuksia herättää skeittaamisen, kiipeilyn, parkourin ja omaehtoiset pienpelit mahdollistava nuorisoareena? Entä vastaako palloilulle, voimistelulle ja tapahtumien järjestämiseen suunniteltu uusi keskusareena Porvoon tarpeita?

Kyselyn lisäksi järjestetään noin 20 kohdennettua työpajaa tai keskustelua.

Työpajoihin ja keskusteluihin kutsutaan tahoja, jotka edustavat laajempaa joukkoa porvoolaisia tai muita hankkeelle keskeisiä sidosryhmiä, kuten urheiluseurojen edustajia, muita liikunta-alan toimijoita sekä järjestöjen ja yhdistysten edustajia. Kuulluksi tulevat myös vanhus- ja vammaisneuvosto.

Nuoria kuullaan sekä sosiaalisen median keinoin että jalkautumalla nuorten ajanviettopaikkoihin ja kouluihin. Nuorten kuulemisessa tehdään yhteistyötä kaupungin nuorisotoimen ja nuorisovaltuuston kanssa.

– Tavoitteenamme on luoda kaikkien porvoolaisten hyvinvointia edistävä alue, joten on tärkeää, että myös yksittäiset kuntalaiset ilmaisevat mielipiteensä. Osallistamalla kaupunkilaiset ja muut sidosryhmät haluamme varmistaa, että erilaiset näkökulmat tulevat kuulluiksi, kertoo Porvoon kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren kaupungin tiedotteessa.

Kokonniemen liikuntakeskuksen toivotaan tarjoavan tulevaisuudessa liikunnan aktiiviharrastamisen lisäksi yhä enemmän mahdollisuuksia myös omaehtoiselle liikunnalle, lajikokeiluille sekä viihtymiselle ja rentoutumiselle.

Porvoon kaupunginvaltuuston on tarkoitus tehdä Kokonniemen liikuntakeskuksen kehittämistä linjaavia periaatepäätöksiä vuoden loppupuolella. Tämän jälkeen vuorossa on asemakaavan valmistelu. Toteutusvaiheeseen asti alue voisi edetä vuoden 2025 vaiheilla.

Kaupungin sivuilla voi tutustua sekä konseptiluonnokseen että vastata suoraan linkin kautta kyselyyn.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut