Ateljeet avaavat jälleen ovensa viikonvaihteessa – Konstrundan-tapahtumassa ennätysmäärä osallistujia

Galleria Skolanin taiteilija Helena Rajalinna on yksi Konstrundan-tapahtumaan osallistuvista taiteilijoista. Arkisto/Marita Itävuori

Itä-Uusimaa

Peräti 490 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa avaa työhuoneensa kävijöille eri puolilla Suomea lauantaina ja sunnuntaina.

Vuosittain järjestettävän Konstrundan-tapahtuman tavoitteena on tarjota kävijöille mahdollisuus tutustua luovien alojen tekijöiden työskentelyyn ja tavata tekijöitä inspiroivien keskustelujen merkeissä.

Ateljeensa avaa kävijöille Porvoossa muun muassa Antti Johannes Friman.

– En varsinaisesti kutsuisi itseäni taiteilijaksi, sillä se määrittelee minut väärin ja hyvin suppeasti, hän kertoo Konstrundanin sivuilla.

– Olen pikemminkin utelias ihminen olemassaolon perimmäisiä kysymyksiä kohtaan, joista kaikki luovuuden muodot heijastuvat ja saavat enemmän tai vähemmän virheellisen luomisen muodon; valmistuskaavan.

Olen pikemminkin utelias ihminen olemassaolon perimmäisiä kysymyksiä kohtaan.

Antti Johannes Friman

– Pyrkimykseni on ymmärtää ja käytännössä toteuttaa itse elämää: alati jatkuvana taideteoksen rakentamisena.

Loviisan Tesjoella työskentelevä Sami Helin puolestaan luonnehtii itseään näin:

– Suunnittelen ja valmistan uniikkeja katesarjoja moottoripyöriin. Toteutan myös erikoismaalaukset moottoripyöriin ja oikeastaan minne vain.

Porvoon Ilolan Postimäen residenssissä kesän työskennellyt Gun-Maj Collin on keskiajasta innostunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, joka opettaa lapsia tekemään nukkeja ja keppihevosia. Hän tekee myös moderneja rautalankatöitä.

Konstrundanin rahoittajat ovat Taito Åboland, Åbolands hantverk rf, Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet sekä Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr.

Tänä vuonna Konstrundanissa on uutta mahdollisuus etukäteen varattaviin ryhmävierailuihin, varauksen on voinut tehdä jo ennen varsinaista Konstrundania. Mahdollisuus ryhmävarauksiin on tarkoitettu esimerkiksi koulu- ja opiskelijaryhmille, yhdistyksille ja yrityksille.

Ryhmävierailuista on sovittu suoraan taiteilijan kanssa.

Itäisellä Uudellamaalla ryhmävierailukohteita on 28.

Itäiseltä Uudeltamaalta Konstrundanissa ovat tänä vuonna mukana seuraavat taitelijat:

Sami Helin - Tesjoki underground, Tesjoki, Kaisa Korpelan keramiikka, Loviisa, Kristina Elo – Strandboden, Loviisa, Linda Varoma – Wärkstan, Loviisa, Pia Sirén – Korvfabriken, Loviisa, Heini Lehväslaiho - Galleria Solis, Koskenkylän saha, Elina Mieskolainen - Spin a Yarn, Koskenkylän saha, Pia Hynninen – PianKera, Myrskylä, Aino Ulmanen – Ainola, Kankkila, Gun-Maj ”Maja” Collin - Galleri Postbacken, Ilola, Studio Eivor Ewalds, Porvoo, Antti Johannes Friman, Porvoo, Helena Rajalinna – Galleria Skolan, Kråkö, Galleria ArtMarina, Suurpellinki, Porvoo Terttu Schroderus-Gustafsson, Jan Henriksson, Alva Henriksson, Artborg 35, Nikkilä, Sipoo, Tero Annanolli, Annika Brandt, Pike Kokkonen, Claudia Valdes Salmeron, Ritva Sirjala, Gun Tallqvist.

Tapahtuma

Konstrundan

Järjestetään lauantaina 4.syyskuuta ja sunnuntaina 5. syyskuuta eri puolilla Suomea.

Osallistujilla avoimet ovet kello 11–17.

Maksuton sekä osallistujille että yleisölle.

Konstrundan järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut