Koronavirustartunta porvoolaisessa koulussa - tieto altistuneille viikonlopun aikana

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Peipon koulussa on todettu koronavirustartunta, Porvoon kaupunki tiedottaa lauantaina.

Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Todetulle tartunnalle on altistunut yhteensä noin 20 henkilöä kouluympäristössä.  

Altistuneiden huoltajat ovat saaneet tiedon altistumisesta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneisiin ole ollut.  

Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat henkilökohtaisesti yhteyttä altistuneisiin viimeistään sunnuntaina 5. syyskuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.  

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.  

  

Altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään perusopetuslain mukaisesti poikkeavin opetusjärjestelyin, kuten esimerkiksi etäopetuksena.

Käytännön järjestelyistä ja mahdollisuudesta noutaa lounas tiedotetaan Wilman kautta.

Koulun muut oppilaat jatkavat koulunkäyntiä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.  

Koronatestiin pitää hakeutua lievissäkin oireissa, tiedotteessa muistutetaan.

Koronatestiin voi varata ajan sähköisesti Koronabotista ympäri vuorokauden tai puhelimitse numeroissa 040 547 7764 tai 040 481 0344. Numerot palvelevat maanantaista torstaihin kello 8–15.30 sekä perjantaisin kello 8–14.30.  

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut