Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nainen haavoittui luodista Sipoossa – ampujasta ei havaintoja

Uudellamaalla Sipoossa nainen haavoittui ampumisessa sunnuntaina. Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan tapauksen olevan tutkinnassa. Poliisi ei ole toistaiseksi tiedottanut ampumisesta julkisuuteen.

Rikoskomisario Rauno Jämsän mukaan tutkinta on vielä alkutekijöissään. Hän ei tässä vaiheessa kerro, missä päin Sipoota ampuminen tapahtui.

Jämsän mukaan ampuminen tapahtui ulkona. Poliisi ei paljasta tarkempia tietoja tapahtumapaikasta.

Nainen sai ampumisessa vammoja, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Jämsän mukaan onneakin on ollut mukana, ettei naiselle ole käynyt vakavammin.

Jämsän mukaan tapauksen rikosnimikettä ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Se voi olla kaikkea vaaran aiheuttamisesta tapon yritykseen, mutta vaatii vielä teknisten tutkimusten tuloksia, ennen kuin voidaan virallisesti tutkintanimikettäkään alleviivata, Jämsä sanoo STT:lle.

Poliisi on keskittynyt tutkinnassa tapahtumien kulun selvittämiseen. Jämsän mukaan poliisi selvittää, onko ampumisessa ollut mukana tahallisuutta vai onko kyse ollut enemmänkin tapaturmasta.

Ampumisessa käytetty ase ei ole poliisin hallussa.

– Meillä on hylsy tallessa, ja sen perusteella on päätelty, minkälainen ase voisi olla. Mutta vielä ei ole vahvistunut tarkkaan, minkälainen ase on ollut kyseessä, Jämsä kertoo.

Tällä hetkellä poliisi epäilee, että kyse olisi ollut käsiaseesta.

Tapauksen tutkinnassa ei ole tehty kiinniottoja, eikä poliisilla ole jutussa epäiltyjä.

Poliisi on tehnyt tapahtumapaikalla teknistä tutkintaa. Sen tuloksista odotetaan tarkempia tietoja keskusrikospoliisin rikosteknisestä laboratoriosta.

Tutkinnallisista syistä Jämsä ei kerro, mitä muita toimia esitutkinnassa on tehty. Hänen mukaansa poliisi aikoo tiedottaa tapauksen tutkinnasta.

– Heti kun on varmempaa tietoa antaa, sitten tiedotetaan kyllä yleisesti tästä asiasta.