Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sarwa Yoga tukee ilmastotekojen Porvoota – "Esimerkki siitä, miten yksittäinen yritys voi tehdä kestäviä valintoja"

Porvoon kaupunki myönsi vuoden 2021 Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen porvoolaiselle Sarwa Yoga Oy:lle vastuullisesta joogatarvikkeiden tuotannostaan.

Kaupungin tiedotteen mukaan Sarwa Yoga Oy:n liiketoiminta perustuu vastuullisuuteen ja edistää kestävää kehitystä, myös ilmastonäkökulmasta.

– Sarwa Yoga on esimerkki siitä, miten yksittäinen yritys voi tehdä kestäviä valintoja. Yritys on tehnyt paljon työtä kestävän kehityksen ja eettisten arvojen edistämiseksi alalla, jolla kysyntä kasvaa koko ajan. Yrityksen kaikki tekstiilituotteet ovat kotimaisesti valmistettuja, kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta perustelee.

Yrityksen tavoitteena on toimia kestävistä lähtökohdista.

– Sarwa Yoga perustettiin, koska laadukkaita joogavälineitä oli vaikea löytää. Eettiset arvot ja perinteiden kunnioittaminen joogatarvikkeiden tuotannossa ovat olleet mukana yritystoiminnassa alusta alkaen. Sarwa Yogan arvoja ovat kotimaisuus, laatu ja kestävyys, Sarwa Yoga Oy:n perustaja Tea Jääskeläinen kertoo tiedotteessa.

Sarwa Yoga Oy:lle luovutettiin Tuen ilmastotekojen Porvoota -diplomi ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta tiistai-iltapäivänä Clean World Porvoo 2021 -tapahtuman yhteydessä. Diplomin lisäksi yritys saa käyttöönsä markkinointivideon, joka on tuotettu yhteistyössä kaupungin kanssa.

Tunnustuksen saajan valitsi raati, jonka jäseninä tänä vuonna toimivat Porvoon Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Patrik Björkman, kehitysyhtiö Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Alihakkola, Porvoon nuorisovaltuuston jäsen John Fiskari ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Ensimmäisen Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen sai viime marraskuussa Niin Mua Second Hand & Vintage -yritys kestävän kehityksen mukaisesta vaatekauppatoiminnastaan.

Viime vuodesta poiketen kaupunki jakoi tänä vuonna tunnustuksen yhteydessä myös erityismaininnan ”Ilmastoketun suosikki”. Ilmastokettu on kaupungin maskotti, jolle ympäristö- ja ilmastoasiat ovat tärkeitä.

– Porvoon Palstaviljelijät ry saa Ilmastoketun erityismaininnan luonnonläheisestä toiminnastaan, jossa palstaviljelyn lisäksi pidetään huolta ympäristöstä ja sen monimuotoisuudesta. Palstaviljelijöiden toiminnassa korostuu yhteisöllisyys, joka sopii kaikenikäisille, perustelee Päivärinta tiedotteessa.

Yhdistyksen päätavoitteena on edistää viljelytoimintaa, jossa on mukana kaikenikäisiä ja kaiken kielisiä harrastajia.

– Harrastajina opimme toinen toisiltamme ja olemme monikulttuurinen yhteisö. Haluamme tuottaa iloa myös muille ja olemme esimerkiksi istuttaneet Gammelbackaan 100 metriä pitkän syötävän aidan, josta kuka tahansa voi tulla korjaamaan satoa. Meille ympäristön viihtyisyys ja luonnon monimuotoisuus ovat erittäin tärkeitä arvoja, kertoo Porvoon Palstaviljelijät ry:n viestintävastaava Ulla Juselius sanoo tiedotteessa.