Opiskelijoiden leipomomyymälä CareeriaDeli avasi ovensa Porvoon keskustassa

CareeriaDeli on hyvä harjoittelupaikka konditoria- ja kokkiopiskelijoille, toteaa ammatillinen ohjaaja Mia Ketolainen. Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

Opiskelijoiden valmistamien leipomotuotteiden ja ruokien harjoittelumyymälä CareeriaDeli avasi keskiviikkona ovensa Porvoon keskustassa Linnankoskenkadun ja Aleksanterinkadun kulmauksessa.

Paraatipaikalla olevassa myymälässä vilisi mukavasti asiakkaita jo ensimmäisestä tunnista lähtien.

– Se lähti heti kuin liukuhihnalta liikkeelle. Tänään paikalla on matkailualan opiskelijoita tänään, mutta asiakaspalvelussa voi olla myös kokkiopiskelijoita ja leipomo-konditoriapuolen opiskelijoita. Nyt täällä on ensimmäisen ja toisen vuosikurssin oppilaita, ammatillinen ohjaaja Mia Ketolainen kertoi.

Myytävät tuotteet valmistetaan Careerian ammattikeittiöissä, ruokaa ja leivonnaisia Pomo-talossa ja leipomotuotteita Perämiehentiellä. Keskiviikkona esimerkiksi oli tarjolla punajuurivuokaa ja leipomotuotteissa voisilmäpullia, sämpylöitä, pasteijoita ja täytekakkuja

Harjoittelumyymälä on Ketolaisen mukaan hyvä oppimisympäristö etenkin, jos kassatyö on uutta. Myymälässä työskentelee 2–3 opiskelijaa kerrallaan.

– Tässä pääsee helposti työhön käsiksi, se on erilaista kuin muu opetus koululla. Joillakin voi olla jopa pieni kynnys tulla tänne, jos työelämään lähteminen jännittää. Hävikkiä ei haluta, mutta ei myöskään sitä, että tuotteet loppuisivat kesken.

Ketolainen aikoo antaa oppilaille enemmän vastuuta myymälästä, kunhan arki alkaa rullaamaan varmemmin. Myymälä on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 10.30–15.30 poislukien koulujen lomaviikot, jolloin se on suljettu.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut