Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seurakunta on mukana uudessa porvoolaisen Arla Joensuun kehittämässä Kaverisovelluksessa

Porvoon suomalainen seurakunta on lähtenyt mukaan tukemaan digitaalisen sovelluksen kehittämistä ystävän löytämiseksi. Kaverisovellus.fi on digitaalinen kohtaamispaikka, joka auttaa etsimään samanhenkisiä ja samanlaisessa elämäntilanteessa olevia ystäviä.

Joka kolmas suomalainen kärsii yksinäisyydestä.

– Monet vanhemmat ovat todella yksinäisiä tänä aikana. Tämä korostuu erityisesti silloin kun on muuttanut uudelle paikkakunnalle vauvan kanssa, kertoo tiedotteessa Minna Tuominen, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan pastori Porvoon suomalaisesta seurakunnasta.

Seurakunnan kumppanina hankkeessa on Lasten ja nuorten keskus ry (LNK). Palvelu on konkreettinen jatke LNK:n Perheystävä-toimintamallille, jota Porvoon suomalainen seurakunta on pilotoinut.

Perheystävä on ammatillisesti ohjattua ja vertaistukeen perustuvaa toimintaa, jonka tarkoituksena on tiedotteen mukaan vähentää yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta.

– Olen kiitollinen, että Kaverisovellus on keksitty ja otetaan nyt käyttöön ja seurakuntamme Perheystävätoiminta saa olla sen sisaruksena talkoissa yksinäisyyttä vastaan.

– Tässä ajassa on vahvaa yhteistyöhenkeä. Tärkeintä on se, että yksinäiseksi itsensä kokevat löytävät kaverin ja tulevat kohdatuksi.

Oleellista ei Tuomisen mukaan ole se kuka tuen tarjoaa eli että onko se järjestö, yksityinen toimija vai seurakunta.

– Tärkeintä on, että ihminen tulee kohdatuksi ja autetuksi ja tuntee kuuluvansa johonkin yhteisöön, sanoo Tuominen.

Porvoolaisen Arla Joensuun kehittämä Kaverisovellus ja mukaan lähteneet kumppanit ovat sopineet yhteistyöstä pääpainona pandemian aiheuttaman yksinäisyyden kokemisen helpottaminen. Muita kumppaneita ovat muun muassa Lähde mukaan -liike ja kaikki sen toimijat, Setlementtiasunnot ja Suomen Punainen Risti.

Kaverisovelluksella on testivaiheessa ollut jo lähes 1 000 uniikkia käyttäjää. Kaverisovelluksen on kehittänyt ja sitä ylläpitää Arla Joensuun start up -yritys Superlaiffi Oy, joka myös jatkaa sovelluksen kehittämistä syksyn aikana yhdessä käyttäjien ja kumppaneiden kanssa.

Tavoitteena on kokeilla, miten yhteisellä toiminnalla voidaan ennaltaehkäistä yksinäisyyden lisääntymistä sekä vähentää syrjäytymisriskiä.