"Niin kauan kuin kahvia riittää" – Loviisalaisyritys ilmastokysymyksien ja vastuullisten valintojen äärellä

Hiilineutraali kahvi on nyt Pauligin kampanjatuote. Paulig

Loviisalainen Bistro & Butik Kronan osallistuu tulevana viikonloppuna 17.–19. syyskuuta Robert Paulig Roasteryn ”Niin kauan kuin kahvia riittää” -kampanjaan.

Kampanjassa kiinnitetään huomiota ilmastokysymyksiin ja vastuullisiin valintoihin, sillä ilmastonmuutoksen aiheuttamat sään ääri-ilmiöt ovat suuri uhka kahvin saatavuudelle tulevaisuudessa.

Robert Paulig Roastery on paahtanut rajoitetun erän hiilineutraalia kahvia Porvoon Tolkkisten käsityöläispaahtimolla. Bistro & Butik Kronanin valikoima täydentyy kampanjan ajaksi tällä kahvilla. 50 ensimmäistä asiakasta saavat mukaansa myös näytepussin.

– Mielestäni on erittäin tärkeää, että kaikkien valintojen kohdalla mietitään myös kestävyyttä. Kun kuulimme tästä kampanjasta, minulle tuli mieleen myös Loviisan yhteisöllinen puutarhaprojekti, jota varten me keräämme käytetyt kahvinporot talteen. Ihmiset käyttävät kahvinporoja hyödykseen puutarhanhoidossa. Vastuullisuus on siis Loviisassa yleisestikin monen kiinnostuksen kohteena, yrittäjä Mia Heijnsbroek-Wirén Bistro & Butik Kronanista kertoo kampanjan tiedotteessa.

Pauligin tavoitteena puolestaan on vähentää vuoteen 2030 mennessä oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia. Tiedotteen mukaan Robert Paulig Roasteryn Porvoon Tolkkisissa sijaitseva kahvipaahtimo on viides Pauligin hiilineutraali tuotantolaitos.

– Ilmastotoimia tarvitaan kiireellisesti. Elintarvikeala on tärkeä toimija ruuan arvoketjun hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä, Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankinen toteaa.

Lue lisää: Pauligin käsityöläispaahtimo Porvoon Tolkkisissa lähes nollasi päästönsä ja paahtaa sen kunniaksi erän hiilineutaalia kahvia

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut