Hintalappu noin 4,5 miljoonaa – Uusi sähköasema Porvoon Hattulanrantaan

Sähköaseman suunnittelussa ja materiaaleissa on kiinnitetty huomiota rakentamisen sovittamiseksi Hattulanrannan maisemaan. Porvoon Sähköverkko

Porvoon Energian tytäryhtiö Porvoon Sähköverkko Oy rakentaa Hattulanrantaan uuden sähköaseman. Yhtiö tiedotti noin 4,5 miljoonan euron suuruisesta investoinnista maanantai-iltapäivänä.

Uusi sähköasema korvaa 1970-luvulla rakennetun edeltäjänsä ja vahvistaa yhtiön mukaan Porvoon keskusta-alueen ja lähialueiden sähkönjakelua ja toimitusvarmuutta.

Investointihankkeen arvioidaan valmistuvan 2023 syksyllä.

Porvoon Sähköverkon toimitusjohtaja Magnus Nylanderin mukaan Hattulanrannan sähköaseman suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota rakentamisen sovittamiseen yleis- ja maakuntakaavassa maisemallisesti arvokkaaksi määritettyyn ympäristöön. Rakennukset ja niitä yhdistävä aita muodostavat selkeän kokonaisuuden.

– Julkisivuissa käytettävät materiaalit, lehtikuusi sekä ruosteenvärinen säänkestävä teräs, ovat saaneet inspiraationsa alueelta, sekä siellä olevista rakennuksista että sen historiasta, arkkitehtisuunnitelmat tehneen Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co Oy:n Pauliina Aho kertoo tiedotteessa.

Sähköaseman esisuunnittelu on tehty yhteistyössä Rejlers Finland Oy:n kanssa. Rakennustoimisto Nousiainen Oy vastaa kojeistorakennuksen, päämuuntajarakennuksen sekä piha-alueen ja aitauksen rakentamisesta suunnitteluineen. Sähkölandia Oy vastaa keskijännitekojeiston urakasta. Päämuuntajat toimittaa Multirel Oy.

– Hienoa päästä uusimaan tämä yli 50 vuotta vanha sähköasema ja päästä hyödyntämään uutta laadukasta tekniikkaa, Nylander iloitsee tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut