Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hintalappu noin 4,5 miljoonaa – Uusi sähköasema Porvoon Hattulanrantaan

Porvoon Energian tytäryhtiö Porvoon Sähköverkko Oy rakentaa Hattulanrantaan uuden sähköaseman. Yhtiö tiedotti noin 4,5 miljoonan euron suuruisesta investoinnista maanantai-iltapäivänä.

Uusi sähköasema korvaa 1970-luvulla rakennetun edeltäjänsä ja vahvistaa yhtiön mukaan Porvoon keskusta-alueen ja lähialueiden sähkönjakelua ja toimitusvarmuutta.

Investointihankkeen arvioidaan valmistuvan 2023 syksyllä.

Porvoon Sähköverkon toimitusjohtaja Magnus Nylanderin mukaan Hattulanrannan sähköaseman suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota rakentamisen sovittamiseen yleis- ja maakuntakaavassa maisemallisesti arvokkaaksi määritettyyn ympäristöön. Rakennukset ja niitä yhdistävä aita muodostavat selkeän kokonaisuuden.

– Julkisivuissa käytettävät materiaalit, lehtikuusi sekä ruosteenvärinen säänkestävä teräs, ovat saaneet inspiraationsa alueelta, sekä siellä olevista rakennuksista että sen historiasta, arkkitehtisuunnitelmat tehneen Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co Oy:n Pauliina Aho kertoo tiedotteessa.

Sähköaseman esisuunnittelu on tehty yhteistyössä Rejlers Finland Oy:n kanssa. Rakennustoimisto Nousiainen Oy vastaa kojeistorakennuksen, päämuuntajarakennuksen sekä piha-alueen ja aitauksen rakentamisesta suunnitteluineen. Sähkölandia Oy vastaa keskijännitekojeiston urakasta. Päämuuntajat toimittaa Multirel Oy.

– Hienoa päästä uusimaan tämä yli 50 vuotta vanha sähköasema ja päästä hyödyntämään uutta laadukasta tekniikkaa, Nylander iloitsee tiedotteessa.