Viisitoista koronatartuntaa elo-syyskuun taitteessa johti lisätartuntoihin Myrskylässä ja harrastetoimintojen sulkemiseen

Myrskylän kunnassa ilmeni elo-syyskuun taitteessa 15 koronatartuntaa, joista on todettu laboratorionäytteissä lisää tartuntoja. Kunta toivoo tiedotteessaan, että etenkin rokottamattomat kävisivät ottamassa koronarokotteen. Anu Kiljunen/Arkisto

Tanja Kuisma

Myrskylän kunta jatkoi syyskuun alussa voimassa tulleita koronarajoitteita ja suosituksia 19. syyskuuta saakka ehkäistäkseen uusia altistumisia koronavirukselle.

Koronatartuntoja ilmeni elokuun lopun ja syyskuun ensimmäisen viikon aikana peräti viisitoista esikoulu- ja alakouluikäisten parissa, ja kunnanjohtaja Sam Vuorisen senhetkisen tiedotteen mukaan "tapauksia oli muissakin ikäryhmissä".

– Useita henkilöitä on asetettu karanteeniin. Tapausten määrän kasvua ei voida sulkea pois, hän muotoili.

Tämä johti siihen, että kunta keskeytti ikäluokan ja nuorten palveluiden, kuten urheilu- ja harrastekerhojen ja kaiken nuorisotilatoiminnan, mitä koskevia rajoitteita siis jatkettiin nyt ensi viikon puolelle. Varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen kasvatus- ja opetuspalvelut jatkuvat normaalisti.

Tautitilanne on Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella kokonaisuudessaan kiihtymisvaiheessa. Myrskylässä tartunnat ovat lisääntyneet, mutta kunnanjohtaja kieltäytyy kertomasta niiden lukumäärää.

– Meillä ei ole antaa ulos, kuin THL:n koronakartassa näkyvä tilanne – se on ainoa virallinen tieto laboratoriovarmennetuista tapauksista, hän toteaa sähköpostissaan.

Maanantaina päivitetystä tiedotteesta on hävitetty siinä aiemmin lukenut tuoreiden tartuntojen määrä.

– Tapauksia on ollut joitain myös muissa ikäryhmissä, erityisesti rokottamattomien keskuudessa, mutta näillä ikäryhmillä ei ole kunnassa ollut sellaisia järjestettyjä ryhmätoimintoja, joista kunta vastaisi, kunnanjohtaja toteaa myrskyla.fi-sivuilla.

Myrskylän rokotustilanne on tiedotteessa kerrotun mukaan hyvä, mutta "erityisesti nuorten, alle 30-vuotiaiden tulisi hakeutua rokotuksiin aktiivisemmin."

– Kunnan koronatilanne on maltillisesti parantunut, mutta tiedossa on menneeltä viikonlopulta uusia samoissa ikäryhmissä todettuja – vielä THL:n tilastoissa mahdollisesti näkymättömiä tautitapauksia, joiden myötä myös altistumisia on raportoitu. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän tartunnanjäljitys hoitaa omaa tehtäväänsä hyvin ja kontaktoi asianosaisia, sekä määrää tarvittavat henkilöt karanteeniin, erityisesti rokottamattomat.

Tiedotteen mukaan kunta tiedottaa vanhempia tarpeen tullen myös itse omien palvelujensa osalta. Kunta toivoo yksityisten ja yhdistysten punnitsevan omien toimintojensa koronaturvallisuutta nyt puhutun lasten ja nuorten ikäryhmän osalta.

– Kunta vetoaa asukkaisiinsa edelleen, jotta nämä ottaisivat vuorollaan koronarokotteen. Vanhempien olisi hyvä huolehtia myös lastensa rokottamisesta ajallaan. Lisäksi kunta korostaa, että karanteeniin määrättyjen olisi syytä noudattaa annettua määräystä ja vanhempien valvoa lastensa karanteenin noudattamista, tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut