"Haluamme luoda Porvoon tarpeeseen sopivan yhteisen kiusaamattomuusmallin" – Kolme porvoolaiskoulua tarkempaan syyniin

Porvoon kaupunki selvittää kiusaamisen tilannekuvaa kouluissa ja päiväkodeissa. Kuvituskuva. Arkisto / Outi Paappanen

Porvoon koulujen ja varhaiskasvatuksen kiusaamis- ja turvallisuuskäytäntöjä selvitetään henkilöstökyselyllä ja kolmen koulun käytäntöjen auditoinnilla. Selvityksen tavoitteena on kiusaamisen ja turvallisuuskulttuurin tilannekuva porvoolaisista kouluista ja päiväkodeista, joka valmistuu helmikuussa 2022.

– Porvoon kaupungin sivistystoimen henkilöstölle lähetetään pian kysely, jossa toivotaan kasvatusalan ammattilaisilta ja lasten kanssa työskenteleviltä asiantuntijoilta vastauksia oman toimenkuvan näkökulmasta. Lisäksi kolmessa pilottikoulussa toteutetaan haastattelut ja auditoinnit. Pilottikouluiksi on valittu Kevätkummun koulu, Linnajoen koulu ja Strömborgska skolan, kehittämiskoordinaattori Sara Tallsten Porvoon kaupungilta kertoo tiedotteessa.

Porvoon kaupunki tekee selvityksen yhteistyössä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Projektin edetessä myös kuullaan oppilaita ja huoltajia. Selvityksen tulosten pohjalta linjataan tulevia kehittämiskohteita ja miten resursseja kohdennetaan.

– Haluamme luoda Porvoon tarpeeseen sopivan yhteisen kiusaamattomuusmallin, jolla voimme kohdata yhdenvertaisesti porvoolaiset lapset, nuoret ja huoltajat mahdollisissa kiusaamistilanteissa. Lisäresurssi peruskouluissa voisi olla esimerkiksi K-0 työntekijä, joka olisi yhteisön ulkopuolinen ja puolueeton konfliktien selvittämisen ammattilainen, Tallsten arvioi.

Lue lisää: Porvoo torppaa toden teolla koulukiusaamista – sivistystoimessa työskentelee turvallisuuskysymyksiin keskittyvä koordinaattori

Lue lisää: Kiusaaminen on ryhmäilmiö, joka ei poistu, jos yhteisö ei muutu – jääkö yhteisöllinen työ Porvoossa tulipalojen sammuttamisen jalkoihin?

Lue lisää: Porvoolaiskouluissa noin 120 kiusaamistilannetta vuodessa – rehtori: "En usko, että yksikään tapaus on ratkennut ilman aikuisten puuttumista"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut