Porvoo aikoo lisätä paukkuja kaupunkikehitykseen – Talousarvioesitys ylittää kehyksen 1,4 miljoonalla

Porvoon kaupungin tonttivaranto on myyty käytännössä lähes loppuun, niin kerrostalojen kuin omakotitalotonttienkin osalta. Kuvituskuva. Tanja Kuisma

Porvoon kaupunkikehityksen ensi vuoden talousarvioesityksessä menokehys ylittyy noin 1,4 miljoonalla eurolla eli noin 6,5 prosentilla.

Esitykseen sisältyy panostus kaupungin tulevan kehityksen turvaamiseksi. Tähän tarvitaan tietenkin lisää henkilöstöä –  Porvoo palkkaa kaavoittajan kaupunkisuunnitteluun, kaksi suunnitteluinsinööriä kuntatekniikkaan ja lisäksi tehdään sisäisiä järjestelyjä. Kaupungin tiedotteen mukaan myös kaavoituksen asiantuntijapalvelujen palvelujen ostoon varatut määrärahat aiotaan palauttaa tasolle ennen kestävän talouden ohjelmaa.

Porvoon kaupungin tonttivaranto on myyty käytännössä lähes loppuun, niin kerrostalojen kuin omakotitalotonttienkin osalta.

– Kaupunkiympäristön tuottaminen on pitkä ja vuosia vievä suunnitelmien ja toteuttamistoimenpiteiden ketju, joka vaatii oikein mitoitetut ja riittävät resurssit jokaisessa työvaiheessa. Kaupunkikehityksen resurssit eivät enää vastaa tämänhetkisiä tarpeita, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz tiedotteessa.

Kuntatekniikan suurimpana investointihankkeena jatketaan Kulloon yritysalueen rakentamista. Uudisrakennusalueina aloitetaan mm. Haikkoonranta 2 asemakaava-alueen rakentaminen.

Uutena toimintana kaupunkikehityksessä on vuonna 2021 alkanut työllisyyden kuntakokeilu, joka jatkuu vuoden 2023 kesäkuun loppuun.

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee toimialueen vuoden 2022 talousarvioesitystä 21. syyskuuta ja rakennus- ja ympäristölautakunta 28. syyskuuta.

Porvoon kaupunginvaltuusto vahvistaa talousarvion ja veroprosentit marraskuussa.

Lue lisää: Ennätysten vuosi: Porvoossa myyty, vuokrattu tai varattu yli 90 kaupungin omakotitonttia tänä vuonna – lisäksi yksityisillä myymättömiä asemakaavoitettuja valmiita tontteja yli 200

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut