Ottaisiko hyvinvointialue myös Porvoon tukipalvelut? – kyse kymmenien henkilöiden työpaikoista

Jos suuren osan tuloistaan sote-uudistuksessa menettävä Porvoon kaupunki aikoo ylläpitää nykyisenkokoista hallintopalvelukeskusta, tulee yhtälöstä taloudellisesti haastava. Kuvituskuva. Arkisto / Tanja Kuisma

Porvoon kaupunki aikoo ehdottaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikaiselle valmistelutoimielimelle (VATE) selvitystä siitä, voisiko tukipalveluja tuottaa kuntien yhteisessä organisaatiossa.

Selvitys koskisi talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita, ICT-palveluita sekä käännös- ja rekrytointipalveluita, ja se laadittaisiin vielä syksyn aikana.

Porvoon kaupungin hallintopalvelukeskuksessa työskentelee noin 50 eri palvelualan osaajaa.

– Jos kaupunki jatkaa tukipalvelujen tuottamista osana omaa organisaatiotaan, taloudellinen yhtälö voi muodostua haastavaksi, selvittelytyötä valmisteleva Porvoon kaupungin hallintopalvelukeskuksen johtaja Anniina Kitula toteaa tiedotteessa.

Palveluiden tuottaminen yhteisessä tukipalveluorganisaatiossa mahdollistaisi laadukkaampien tukipalveluiden tuottamisen sekä kaupunkikonsernille että uudelle hyvinvointialueelle.

– Yhteinen tukipalveluorganisaatio olisi vahvempi toimija ja houkuttelevampi työnantaja, Kitula arvioi.

Hyvinvointialueen perustaminen ja kaupungin toimintaympäristön muuttuminen johtavat monenlaisiin toiminnallisiin muutoksiin, ja nyt selvitettävä hallintopalveluiden kokonaisuus on yksi osa kokonaisuutta.

Porvoon kaupunginhallitus päättää virkamiesesityksen eteenpäinviemisestä kokouksessaan 20. syyskuuta.

Lue lisää: Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmisteleva toimielin VATE on nyt nimetty

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut