Porvoossa järjestetään pitkästä aikaa rakennusmessut: Raksa Porvoo esittelee Uusimaa Areenalla kattavasti alan toimijoita ja ideoita

Raksa Porvoo houkutteli 5 500 kävijää vuonna 2019. Nyt tapahtumaa markkinoidaan myös pääkaupunkiseudulla. Srba Lukic

Inka Töyrylä

Raksa Porvoo eli Itä-Uudenmaan Rakennusmessut järjestetään vihdoin 16.–17. lokakuuta Uusimaa Areenalla Kokonniemessä.

Viikonlopun mittainen tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa. Alun perin messuja suunniteltiin maaliskuulle 2020, sitten viime syksylle. Korona on aina sotkenut suunnitelmat.

– Jos nyt kolmas kerta toden sanoisi! Olen soittanut näytteilleasettajia läpi, että vieläkö he haluavat olla mukana ja vastaukset ovat olleet riemukkaita. Tätä on todella odotettu, että yhteiskuntaa vihdoin aletaan avaamaan, sanoo Srba Lukic, joka järjestää tapahtuman yhdessä Uusimaa Areenan Toni Nyströmin kanssa.

Viikonlopun kestävä tapahtuma kerää yhteen lukuisia alan toimijoita. Esillä on alan toimijoita konevuokraamoista kiinteistövälittäjiin.

– Rakentajia, rahoittajia, talotehtaita, peruskorjaamista, ekologisten elämäntapojen kehittämistä, kattofirmoja, parvekelaseja, lasiterasseja, viemäriputkistoja, ilmastointiratkaisuja, aitaelementtejä, hiukan sisustamista... Varmasti jokaiselle jotakin, Lukic luettelee.

Lukic vinkkaa, että messuilta löytyy monia mielenkiintoisia ideoita.

Yhteensä näytteilleasettajia on reilu sata.

– Mukana on esimerkiksi virolainen yritys, joka tekee huippumoderneja maakellareita, jotka toimitetaan asiakkaalle täysin valmiina ja vain upotetaan valmiiksi kaivettuun kuoppaan.

Vain puutarhayrittäjät näyttävät jäävän pois, mikä johtunee syksyisestä ajankohdasta.

– Mukana on kuitenkin muita aloja, joille syksy ei varsinaisesti ole paras myyntiaika. Rakennusala kuitenkin toimii ympäri vuoden. Nyt on hyvä hakea ideoita ja suunnitella ensi kevättä. Toisaalta talvi on hyvää aikaa tehdä esimerkiksi sisäremonttia, Lukic sanoo.

Yhteensä näytteilleasettajia on reilu sata. Aivan kaikki eivät ole vielä vahvistaneet tuloaan, toisaalta kokonaan uusia tulijoita on ilmoittautunut mukaan heti, kun tieto messujen järjestämisestä vahvistui.

– Uusimaa Areena tulee olemaan täynnä, Lukic iloitsee.

Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen oheisohjelmaa tai erityisiä vetonauloja messuilla ei nähdä.

– Jos koronaa ei olisi, olisi huutokauppakeisari Aki Palsanmäki pitänyt paikalla huutokaupan. Mutta nyt emme uskalla järjestää sellaista. Lavan eteen pakkauduttaisiin tiiviisti, vaikka kuinka varoitettaisiin, ja sitä emme halua. Siksi nyt ei järjestetä myöskään luentoja tai muuta ohjelmaa. Luotamme siihen, että messuilla on esillä tarpeeksi muuta mielenkiintoista, Lukic sanoo.

Edelliset, vuoden 2019 Itä-Uudenmaan Rakennusmessut houkuttelivat 5 500 kävijää.

– Messut eivät ole messut ilman yleisöä. Toivon, että väkeä tulee vähintään yhtä paljon, mutta en uskalla ennakoida, Lukic sanoo.

Messuja markkinoidaan nyt entistä laajemmalle alueelle. Vaikka kyseessä ovat Porvoon ja Itä-Uudenmaan alueen omat messut, uskoo Lukic myös pääkaupunkiseudulta tulevien löytävän tarjontaa itselleen.

– Koko tällä alueella, pääkaupunkiseutu mukaan lukien, ei ole toista tällaista tapahtumaa. Kaikki pääkaupunkiseudun suurtapahtumat on peruttu tältä vuodelta. Esimerkiksi Messukeskuksessa ei järjestetä mitään kuukauden varoitusajalla, sillä koneisto on niin raskas ja miehitys iso. Me pienet toimijat olemme tässä ketterämpiä.

Lukic uskoo, että tapahtuma voi toimia houkuttimena tulla Porvooseen kauempaakin.

– Ensin voi käydä Raksamessuilla, sitten voi tutustua kaupunkiin ja käydä vaikka syömässä.

Raksa Porvoo 16.–17. lokakuuta, ovet ovat avoinna molempina päivinä kello 10–16. Sisäänpääsy on ilmainen.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut