Kolmas rokotekierros käynnistyy Porvoossa - ensimmäisille piikki jo maanantaina

Kolmatta koronavirusrokotetta tarjotaan aluksi vain voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Kuvituskuva. Timo Pasanen

Kolmas koronarokotekierros on päätetty aloittaaHus-alueella rokotehävikin estämiseksi. Rokotteena on Modernan rokote.

Porvoossa kolmansia rokoteannoksia annetaan ensi maanantaina ja tiistaina niille sosiaali- ja terveysalan työntekijöille ja palvelutalojen asukkaille, jotka saivat ensimmäisen ja toisen rokotteen lyhyellä aikavälillä vuoden alussa. Asianomaisia on tiedotettu asiasta.

Kaupungin tiedotteen mukaan voimakkaasti immuunipuutteiset voivat jatkossa varata kolmannen rokoteajan, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Ajanvaraus tapahtuu vain puhelimitse numerosta 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. Toistaiseksi kolmatta rokoteannosta ei voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta.

– Modernan rokotteen voi ottaa, vaikka aiemmat rokoteannokset olisivat olleet Astra Zenecan tai Pfizer-Biontechin rokotetta. Kolmas rokote annetaan siis rokotehävikin vähentämiseksi nyt vain rajatusti, muun väestön osalta ei ole vielä linjausta, Porvoon johtava lääkäri Kati Liukko sanoo tiedotteessa.

Ketkä?

Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt (3. rokoteannos):

elinsiirto

kantasolusiirto

vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos

immunosuppressiivinen syöpähoito

autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä

dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta

pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV-infektio

lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut