Koronatilanne on nyt selvästi helpottunut Porvoossa

Koronatestejä ei enää oteta kahdesti rokotetuilta ilman painavaa syytä. Ari Peltonen

Porvoossa todettiin viikonloppuna vain yksi uusi koronavirustartunta. Näin olleen viime viikon aikana kaupungissa todettiin sunnuntai-iltaan mennessä yhteensä vain kahdeksan tartuntaa.

Edellisviikolla tartuntoja todettiin yhteensä 13.

– Nyt vaikuttaa hyvältä, tilanne on nyt selvästi rauhoittumassa, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Ilmaantuvuusluku oli viikko sitten 75,2. Luku lasketaan uudelleen maanantaina ja Silvennoinen toteaa sen olevan nyt jälleen matalampi.

Porvoolaisista 74,3 prosenttia on tähän mennessä saanut yhden rokoteannoksen. Täysi rokotesuoja on 62,5 prosentilla kaupunkilaisista.

– Olemme erityisen iloisia siitä, että nuoristakin yli 70 prosenttia on saanut jo ensimmäisen rokotteen. He ovat olleet todella aktiivisia, Silvennoinen kiittää.

Viimeisenä rokotusvuoroon päässeistä, 12–15-vuotiaista ensimmäisen annoksen on saanut 70,3 prosenttia ja 16–19-vuotiasta peräti 79,4 prosenttia

Heikoin rokotussuoja on 25–29-vuotiailla, joista ensimmäisen rokoteannoksen on ottanut vain 69,6 prosenttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut