Vaihtuvuus pikaruokapaikkojen riesana – "Koko ajan haetaan työntekijöitä", sanoo Porvoon McDonald´sin yrittäjä

Miia Makkonen (oik.) uskoo, että työntekijätilanne on hiljalleen kääntymässä parempaan. Inka Töyrylä

Inka Töyrylä

Työvoimapula piinaa pahasti myös pikaruokapaikkoja. Porvoossa avoimia työpaikkoja on tällä hetkellä niin Kotipizzassa, Social Burgerjointissa, Burger Kingissä, Hesburgerissa kuin McDonald´sissakin. Tarjolla on sekä osa-aikaisia pestejä että noin sata työtuntia kolmessa viikossa tarjoavia sopimuksiakin.

– Kesän lopussa oli vaikea tilanne. Kouluunlähtijöitä oli paljon, sillä opiskelupaikkoja oli tänä syksynä tarjolla ennätysmäärä. Koko ajan haetaan työntekijöitä, mutta nyt orastavasti mennään taas parempaan suuntaan, Porvoon McDonald´sin yrittäjä Miia Makkonen kertoo.

Ravintolaan haetaan parhaillaan täysi-ikäisiä ihmisiä, jotka voisivat työskennellä kaikkina ravintolan aukioloaikoina.

– Pikaruoka-alan valtava etu fine dine -paikkoihin verrattuna on se, että työntekijältä ei vaadita pohjakoulutusta, vaan me koulutamme työhön, Makkonen sanoo.

Makkonen harmittelee, että pikaruoka-alaa pidetään yleisesti nuorten läpikulkuammattina ja siksi myös vaihtuvuutta on paljon.

– Tämä mielikuva pitäisi saada muuttumaan. Meillä on muutamia todella pitkiä työsuhteita. Tämä ei ole vain burgerinpaistoa, vaan täällä voi tehdä kokonaisen uran eri tehtävissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut