Koronarokotukseen ilman ajanvarausta lauantaina Porvoossa – "Rokotusvastaista materiaalia ja -keskustelua on ikävä kyllä paljon liikkeellä."

Koronarokotuksen saa lauantaina Porvoossa ilman ajanvarausta Näsin terveysasemalla. Kuvituskuva Arkisto/Marita Itävuori

Koronarokotuksen saa lauantaina ilman ajanvarausta lauantaina 25. syyskuuta kello 9–15 Näsin terveysasemalla. Walk in -rokotukseen voi tulla hakemaan ensimmäisen rokoteannoksen tai aikaistamaan toisen rokoteannoksen, Porvoon kaupunki kertoo.

– Walk in -rokotuksiin ei ole ollut jonoa viime aikoina, joten se on todella helppo ja nopea tapa saada rokotus, palvelupäällikkö Heli Sjöblom kertoo.

Rokotuksen saa myös ajanvarauksella Näsin terveysasemalla kahtena arki-iltana viikossa sekä lauantaisin. Ajanvaraus tapahtuu sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse soittamalla numeroon 040 145 5000.

Porvoossa ensimmäisen rokoteannoksen on kaupungin tiedotteen mukaan saanut 74,3 prosenttia ja toisen annoksen 62,9 prosenttia.

– Alle 40-vuotiaiden rokotuskattavuus on vielä alle 80 prosenttia. On hienoa, että valtaosa on saapunut rokotukseen, ja toivomme että hyvä aktiivisuus jatkuu vielä rokottamattomienkin parissa. Kaikki ikäryhmät saavat edelleen tulla rokotukseen, eikä kenenkään vuoro ole mennyt ohi. Kannustamme kaikkia ottamaan rokotteen, jotta pääsemme yli 80 prosentin rokotuskattavuuteen, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Johtava lääkäri Kati Liukko harmittelee, että rokotusvastaista mielialaa on liikkeellä.

– Rokotusvastaista materiaalia ja -keskustelua on ikävä kyllä paljon liikkeellä. Ymmärrämme, että on vaikeaa tunnistaa oikeaa ja väärää tietoa, hän sanoo.

– Rokotteet otetaan käyttöön vasta huolellisen prosessin jälkeen. Käytössä olevat koronarokotteet ovat turvallisia ja niiden teho vakavaa koronavirusmuotoa vastaan on erittäin hyvä. Suosittelen vahvasti koronarokotteen ottamista, johtava lääkäri Kati Liukko painottaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut