Kaupungin koronarokotukset pelastivat Taidetehtaan alkuvuoden talouden – vuokralaiset ovat saaneet vuokranalennuksia

Porvoon Taidetehtaan tiloja vuokraavan Porvoo Event Factoryn ensimmäinen vuosipuolikas oli haastava, kun liiketoiminnan harjoittaminen estyi tammi–toukokuussa. Myös yhtiön liiketilavuokralaisten eli ravintoloiden ja elokuvateatterin toiminta on ollut lähes jäissä, mikä aiheutti niille vuokranmaksuvaikeuksia.

Event Factoryn tammi–kesäkuun liikevaihto oli noin 386 000 euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan jäi noin 284 000 euroon.

Liikevaihtoa kasvatti edellisvuodesta Porvoon kaupungin tapahtumasalivuokraus massarokotustoimintaan maaliskuusta alkaen.

Tilamyynti oli tammi–kesäkuussa noin 179 000 euroa, kun se vuosi sitten jäi noin 96 000 euroon. Tapahtumatilojen käyttöaste oli viranomaisrajoituksien vuoksi vain 35 prosenttia.

Porvoon kaupungin puolen miljoonan toiminta-avustuksen ansiosta yhtiön tulos ennen veroja oli noin 6 400 euroa, kun se viime vuonna oli noin 138 000 euroa. Yhtiön henkilökunta on ollut välillä lomautettuna.

Liiketilavuokralaisilla oli mahdollisuus hakea kaupunginhallituksen päättämää huojennusta vuokriin ajalle 1.11.2020–30.4.2021. Vuokrahuojennuksia myönnettiin marras–helmikuussa 16 600 euroa. Talousraportista eivät ilmene loppukevään huojennukset.

Yhtiön ja Taidetehtaan varauskanta loppuvuodelle on hyvä, mutta niiden toteutuminen riippuu koronarajoitusten päättymisestä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut