Omaolo-palvelu vaiheittain käyttöön Porvoossa, Sipoossa ja Askolassa

Omaolo-palvelussa voi arkivoida, riittääkö itsehoito vai tarvitaanko ammattilaisen apua. Kuvituskuva Niina Villman

Omaolo-palvelu otettiin jälleen käyttöön Porvoossa eilen torstaina.

Omaolo-palvelussa voi asioida verkossa hyvinvointi- ja terveysasioihin liittyen. Syksyn aikana palvelu laajenee myös Askolaan ja Sipooseen, Porvoon kaupunki tiedottaa.

Omaolo-palvelun käyttötarkoitus on terveyden, hyvinvoinnin ja sairauden oireiden arviointi. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireet ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Ensimmäisenä otetaan käyttöön virtsatietulehduksen oirearviokysely.

Erilaisia oirearviokyselyitä lisätään palveluun vaiheittain syksyn ja tulevan talven aikana. Lisäksi Omaolo-palveluun on tarkoitus lisätä neuvolan ja kouluterveydenhuollon määräaikaistarkastusten esitietolomakkeet.

Omaolo-palvelu toimii suomen ja ruotsin kielellä. Omaolo tuottaa lääketieteelliseen tietoon perustuvan arvion, millaista hoitoa tarvitaan ja kuinka kiireellisesti.

Omaolon käyttöönotto Porvoossa, Sipoossa ja Askolassa liittyy digitaalisten palveluiden kehittämiseen itäisellä Uudellamaalla osana valtion rahoittamaa sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenneuudistushanketta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut