Uusi kulttuurilehti alkaa ilmestyä Porvoossa

Porvoon Kipinä -kulttuurilehden ensimmäisessä numerossa A.W. Yrjänä kiteyttää runossaan lehden tehtävän. Arkisto/Juha Perämäki

Porvoossa alkaa ilmestyä uusi lehti, Porvoon Kipinä.

Lehden päätoimittaja Aki Cederberg kertoo tiedotteessa, että Kipinä käsittelee perinteitä, historiaa ja taidetta.

Kulttuuriin keskittyvän lehden ensimmäinen numero ilmestyy lokakuun lopussa ja se julkistetaan Helsingin Kirjamessuilla.

Jatkossa lehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa.

Lehti pyrkii tiedotteen mukaan ilmentämään paikan henkeä porvoolaisten tekijöidensä ja aiheittensa painotuksen kautta. Toimituskuntaan kuuluu kirjailijoita, runoilijoita ja taiteilijoita, jotka ovat töissään käsitelleet niin kulttuurihistoriallisia kuin henkisiäkin aiheita, liikkeitä ja henkilöitä.

Päätoimittajana toimiva Cederberg on esoteeristen perinteiden tutkija, vuodenvaihteessa ilmestyneen Pyhä Eurooppa -kirjan tekijä.

Muusikko ja runoilija A.W. Yrjänä osallistuu lehteen uudella ”Nyx” -runollaan, joka kiteyttää Porvoon Kipinän tehtävän.

Veljekset Gallén ja Kingston Wall – Petri Wallin saaga -teoksista tunnettu tietokirjailija ja toimittaja Viljami Puustinen kirjoittaa lehteen kuulusta, Porvoossa vaikuttaneesta runonlaulaja Larin Paraskesta.

Lehden tekemisessä ovat mukana myös muusikko ja kääntäjä Ike Vil eli Ilkka Salmenpohja ja joogatutkija ja Maailmanpuu-podcastin isäntä Matti Rautaniemi.

Lehden mahdollistaa Salakirjat-kustantamon Jon Hällström. Hän kirjoittaa jatulintarhoista, joita on Porvoon seudulla merkittävä keskittymä, sekä Sannäsin kartanon historiasta.

Lisäksi mukana on tietokirjailija Jykä Varpio sekä lehden virallisena kuvaajana toimiva Rikhard Larvanto.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut