Toimitilajohto toivoo, että Porvoontalosta ja muista suurista rakennuksista tehtäisiin päätöksiä

Porvoontalo on tyhjillään taidekoulun ja musiikkiopiston siirryttyä toisiin tiloihin Kaupunginpuiston laidalle, mutta nyt saneerauspäätöstä on lykätty korkeiden rakentamiskustannusten vuoksi. Inka Töyrylä

Tanja Kuisma

Porvoon talon peruskorjauksesta Kaivokadun ja Papinkadun risteyksessä ta ei ole toimitilajohtaja Mikko Silvastin mukaan tehty päätöksiä. Hän sanoo peruskorjauksen 8,5–9,0 miljoonan euron kustannusarvion olleen niin iso, ettei hanketta laitettu kalenteriin.

–Alkuperäinen budjettivaraus oli noin 5,5 miljoonaa euroa, joten nyt on syytä ottaa aikalisä. Peruskorjauksen lykkääminen ei sinänsä paranna kiinteistön kuntoa. Siellä on päällä pieni peruslämpö ja ilmastointi säädettynä minimiin, että rakennus pysyisi suurinpiirtein kunnossa.

Silvastin mukaan toimitilajohdossa toivotaan, että Porvoossa päättäjät saisivat aikaan päätöksiä siitä, mitä tyhjillään oleville suurille rakennuksille tehdään.

– Porvoontalokin on tyhjänä alttiina kaikenlaiselle, mutta onneksi se on sentään kohtuullisen keskeisellä paikalla. Muita tyhjillään olevia on vanha Teletalo, entiset Strömborska skolan tilat ja esimerkiksi vanha taloustoimisto kaupungintalon takana ja Näsin kartano. Kaikki kohteet edellyttävät ja odottavat ratkaisuja asemakaavatasolla, Silvast summaa.

Keskustan Sagobacken päiväkodin eskarilaiset siirtyvät syysloman jälkeen parakkeihin Huhtisiin

Listan kärjessä investoinneissa ovat Porvoossa Huhtisten päiväkoti, Hinthaaran liikuntasali, BoGyn julkisivut ja kahden yläkoulun piharemontit

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut