Näköislehdessä tänään: "Ihminen painattaa eteenpäin sata poukkoilevaa ajatusta päässään" – hevosista haetaan nyt apua hetkeen keskittymisessä

Hyvinvointi: Kristiina Joensuun tallilla tarkkaillaan omaa hengitystä keskellä karsinaa ja harjataan hevosia tietoisesti. Hevonen onkin hyvä kumppani läsnäoloharjoituksiin, uskovat hevosavusteisen mindfulnessin ohjaajat.

– Ihminen kehittelee mielessään kaikenlaisia tulevaisuuden skenaarioita ja painattaa eteenpäin sata poukkoilevaa ajatusta päässään. Harjoitusten aikana ajatukset kohdennetaan vain itsen ja ympäristön havainnointiin, Joensuu sanoo.

Hoivapolitiikka: Vilhelmiina Lehto-Niskalan mukaan vanhukset ja hoitajat ymmärtävät hyvän toimintakyvyn eri tavoilla. Hoivakotien asukkaille ja läheisille toimintakyky oli enemmän yhteydessä elettyyn elämään, harrastuksiin ja mieltymyksiin.

Ajassa: Sosiaalinen media haastaa lukutaidot. Tieto on sirpaleista eikä pitkää tekstiä enää jakseta lukea. Nyt tarvitaan useita taitoja eri viestien ymmärtämiseen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut