Viranomaisvirheitä, puutteellinen valvonta – Aloite Pornaisissa: Aluehallintoviraston olisi tutkittava Askolan rakennus- ja ympäristöviranomaisen toiminta

Tyytymättömyys neljän pienkunnan yhteisen Askolan rakennus- ja ympäristönsuojelun viranomaistoimintaan kasvaa Pornaisissa entisestään.

Pornaisten kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja Liljan-Kukka Runolinna esitti valtuustossa 12 eri puoluetta tai ryhmää edustavan valtuutetun allekirjoittaman aloitteen, joka on mahdollista kaikkien valtuutettujan osallistua ja allekirjoittaa vielä 30. syyskuuta kunnanvirastolla.

Allekirjoittajat ovat huolissaan asumisrauhasta Pornaisissa liittyen puutteelliseen rakennusvalvontaan ja siihen, mitä vaikutuksia sillä on kunnan imagoon.

– Vaadimme välittömiä toimenpiteitä asian korjaamiseksi. Kyläalueita koskien kunnan tulee välittömästi ryhtyä toimenpiteisiin, jotta osayleiskaavan mukaisilla kyläalueilla kiinteistöjä käytetään kaavan mukaisiin käyttötarkoituksiin.

Ympäristöhaittoja on osin tunnistettu, mutta viranomaisen toimenpiteet haittojen poistamiseksi ovat olleet riittämättömiä. Muun muassa maaperän pilaantumisen riski on todellinen.

– Askolan rakennus- ja ympäristönsuojelun viranomaiset eivät ole hoitaneet tehtäviään viranomaisvelvoitteen mukaisesti. Pornaisten kunnan asukkailla on oikeus asumisrauhaan ja turvalliseen, terveelliseen sekä viihtyisään elinympäristöön, Runolinna totesi aloitetta esittäessään.

Aloitteellaan allekirjoittajat vaativat Pornaisten kuntaa arvioimaan Askolan rakennus- ja ympäristönsuojelun viranomaistoiminnan vaikutukset Pornaisissa, ja kuntaa ryhtymään välittömästi toimenpiteisiin.

– Pornaisten kunnan on saatettava Askolan rakennus- ja ympäristönsuojelun viranomaistoiminta julkisuudessa olleen tapauksen virheiden johdosta aluehallintoviranomaisen arvioitavaksi.

Korjattu: 28.9. kello 20.06: allekirjoittaa voivat vain valtuutetut vielä 30.9. kunnanvirastolla. Allekirjoittaneita oli aloitetta valtuustossa 27.9. esittäessä 12, eikä 11. Heistä kuusi on sdp:n valtuutettuja, yksi vihreiden edustaja, kolme perussuomalaisten edustajaa, yksi Liike Nytin edustaja ja vaaleissa kokoomuksen listoilla ollut edustaja. .

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut