Osa ikääntyneistä saa kolmannen koronarokoteannoksen Porvoossa – "Pidentää rokotesuojaa niillä, joiden..."

Kolmannen rokotusajan voi varata puhelimitse. Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Porvoossa käynnistyy kolmannen koronarokotteen antaminen palvelutalojen asukkaille sekä yli 80-vuotiaille. Kyseiselle ryhmälle annettiin koronarokotuksia neljän viikon annosvälillä vuoden alussa.

Nyt THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen antamista niille henkilöille, jotka ovat saaneet rokotteen alle kuuden viikon annosvälillä.

– Rokotuksen teho hiipuu nopeammin, kun annosväli on ollut lyhyt. Teho on kuitenkin edelleen kohtuullisen hyvä vakavaa tautia vastaan, johtava lääkäri Kati Liukko kertoo tiedotteessa.

– Kolmas rokoteannos vahvistaa ja pidentää rokotesuojaa niillä, joiden rokotuksesta on kulunut pitkä aika, hän toteaa.

Kolmas rokoteannos annetaan, jos toisesta annoksesta on kulunut yli kuusi kuukautta.

Kolmatta annosta ei toistaiseksi anneta, jos henkilö on saanut kaksi rokoteannosta ja sairastanut sen jälkeen koronavirustaudin.

Kolmannen rokotusajan voi varata sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerossa 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Numeroon on soitettava vain kerran ja sen jälkeen on odotettava takaisinsoittoa.

Koronarokotukset annetaan Näsin terveysasemalla, Askolinintie 1. Palvelutaloissa ja kuntoutusosastoilla kolmas rokote annetaan ilman ajanvarausta.

Kolmatta rokoteannosta ei toistaiseksi anneta henkilöille, jotka ovat saaneet ensimmäiset rokoteannokset yli kuuden viikon välillä.

Juttua muokattu 30.9. klo 9.45 Lisätty tieto siitä, että ajan voi varata myös sähköisesti.

Lauantaina rokotteen voi hakea ilman ajanvarausta Näsin terveysasemalta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut