Porvoon rannikolla Kilpilahden liepeillä pörränneet helikopterit eivät olleet merivartioston eivätkä poliisinkaan

Kilpilahden liepeillä paikoillaan olleet helikopterit ihmetyttivät, mutta Rajavartiosto ei ollut liikkeellä. Riitta Ketola

Tanja Kuisma

Porvoossa Kilpilahden liepeillä pörräsi torstaina iltapäivällä viiden jälkeen paikallaan kaksi helikopteria, jotka ihmetyttivät ranta-asukkaita.

Suomenlahden merivartioston mukaan heillä ei ollut siellä mitään tehtävää tai harjoitusta käynnissä, ja saman vastauksen antoi myös Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskus Vantaalta.

Puolustusvoimien päivystäjälle tulee tieto vain yli vuorokauden kestävistä harjoituslennoista.

Utin jääkärirykmentin tiedottaja Pia Enroos uskoo helikopteripataljoonan olleen Porvoossa liikkeellä normaalin harjoitustoimintansa puitteissa.

– Heillä on ollut ihan normaalia päivittäistä koulutuslentotoimintaa, eikä siihen ole liittynyt uutta tehtävää tai mitään hälytysluontoista. Tällä viikolla on vielä pimeälentokoulutukseen liittyviä lentoja, joista osa ulottuu rannikolla noin 150 kilometri päähän Utista, minkä sisään taitaa Porvoon Kilpilahti juuri jäädä.

Pimeälentoja oli viime viikolla ja niitä on myös torstain ja perjantain välisenä yönä. Enroosin mukaan pimeälennot jatkuvat viikoilla 49 ja 50.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut