Porvoon sosiaali- ja terveystoimi valmistautuu hoitovelan ja jonojen purkamiseen ensi vuonna – lisäykset ovat miljoonia joka kohdassa

Porvoon kaupunki valmistautuu korona jälkeiseen aikaan, jolloin tarvitaan miljoonia euroja hoitovelan ja jonojen purkamiseen. Kuvituskuva Näsin hammashoitolasta. arkisto/Marita Itävuori

Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimi valmistautuu ensi vuoden talousarviossaan hoitovelan ja jonojen purkamiseen koronan jälkeen ja käynnistämään Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminnan, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee talousarviota ensi vuodelle ensi viikon torstaina 7. lokakuuta.

Koronaviruksen jälkihoito vaatii sekä henkilöstö- että taloudellista resursointia. Vuoden 2022 aikana tavoitellaan Porvoossa hoitojonojen purkamista erityisesti terveysasemalla ja koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa. Tarvittaessa hoitojonoja puretaan ostopalveluna.

Sosiaali- ja terveystoimi esittää noin 173,5 miljoonan euron budjettia vuodelle 2022. Budjettiesityksessä on 7,8 miljoonan euron eli 4,7 prosentin lisäys verrattuna vuoden 2021 budjettiin.

Lapsi- ja perhepalveluiden tavoitteena on lasten, nuorten ja perheiden hyvä arki. Painopiste on ehkäisevässä ja ennakoivassa työssä.

Lapsi- ja perhepalvelujen budjetti on noin 16,6 miljoonaa euroa, mikä on 9,5 prosenttia koko budjetista, ja määrä on 600 000 euroa eli 7,4 prosenttia enemmän kuin tänä vuonna.

Määrärahoja on lisätty ostopalveluihin erikoissairaanhoidon lähettämiskriteerien kiristymisen ja asiakkaiden peruspalveluiden jatkohoidon lisääntymisen vuoksi.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksessä palveluntarve ja asiakasmäärät ovat lisääntyneet, tämä edellyttää henkilöstöresurssin vahvistamista.

Aikuisten palveluissa hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluja tuodaan jokaisen yksikön toimintaan. Tavoitteena on ehkäistä palvelutarpeen syntymistä, mutta palvella asiakasta kokonaisvaltaisesti.

Budjetin lisäystä esitetään noin kaksi miljoonaa eli 7,4 prosenttia tätä vuotta enemmän.

Tämä nostaa aikuisten palvelujen budjetin lähes 30 miljoonaan euroon, mikä on 17 prosenttia koko budjetista.

Vanhus- ja vammaispalveluissa palvelujen järjestämisen lähtökohtana on tukea kotona asumista ja omatoimista suoriutumista. Vuoden 2022 budjetti on reilu 60 miljoonaa euroa, 34 prosenttia koko budjetista, eli lisäystä on noin 4,5 miljoonaa euroa eli 8,1 prosenttia vuoteen 2021 nähden.

Erikoissairaanhoidon menot muodostavat ensi vuonna 37 prosenttia koko toimialan talousarviosta. Porvoon sairaalan tuottamien palveluiden osuus tästä on vajaa 50 prosenttia ja lopun tuottaa pääosin Helsingin seudun yliopistollinen keskussairaala HYKS.

Erikoissairaanhoidon palvelujen ostoihin esitetään varattavaksi 64 miljoonaa euroa, joka on 700 000 euroa enemmän, kuin vuoden 2021 talousarviossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut