Etsivä lähityö jalkautuu Porvoossa kaduille valtakunnallisena Asunnottomien yönä – liikkuvat keskustassa, Näsissä, Kevätkummussa ja Tarmolassa

Etsivä lähityö jalkautuu tänä vuonna kauppakeskuksiin Lundiin keskustassa ja Tarmolaan, Näsiin, Gammelbackaan ja Kevätkumpuun. Kuvituskuva. arkisto/Marita Itävuori

Asunnottomien yö -tapahtuma toteutetaan perjantaina 15. lokakuuta Porvoossa koronavirustilanteesta johtuen jalkautuvana työnä kello 16.30–19.00, kaupunki tiedottaa.

Etsivän lähityön tiimit jalkautuvat valtakunnallisena Asunnottomien yönä Gammelbackan ostoskeskuksen, Tarmolan K-Supermarketin, Näsin S-marketin, kauppakeskus Lundin ja Kevätkummun ostoskeskuksen ulkopuolelle.

Etsivän lähityön työntekijät keskustelevat ja jakavat tietoa asunnottomuudesta ja asunnottomuuden kohdanneiden ihmisten kertomuksia sekä niistä palveluista, joita teemaan liittyen on tarjolla Porvoossa.

– Tulkaa rohkeasti mukaan kuulemaan ja keskustelemaan asunnottomuudesta. Tiimit jakavat tarvitseville villasukkia, lapasia ja pipoja. Tarjolla on myös lämmintä mehua ja voileipää. Olemme saaneet lahjoituksia ja avustuksia yhdistyksiltä ja yksityisiltä, siitä iso kiitos, sanoo johtava sosiaalityöntekijä Alexandra Blomqvist Porvoon aikuissosiaalityöstä kaupungin tiedotteessa.

Tiimit tunnistaa Etsivä lähityön liiveistä ja he kantavat mukana lyhtyjä. Mukana on työntekijöitä Porvoon kaupungin eri sektoreilta, ammattikorkeakoulu Laurean opiskelijoita, NAL Palvelut Oy, Porvoon seurakuntayhtymä sekä Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys.

Asunnottomien yössä mennään tänä vuonna ulkopuolisuuden lähteille. Asunnottomien yön vuoden 2021 teema on Ulkopuolella – syrjäytynyt vs. syrjäytetty.

– Syyt asunnottomuuteen ovat hyvin moninaiset. Usein taustalla on vaikea taloudellinen tilanne, mielenterveys- tai päihdehaasteita, mutta joskus myös esimerkiksi avo- tai avioero voi ajaa asunnottomaksi. Joskus taustalla voi olla myös kriisitilanne, kuten tulipalo, kertoo Alexandra Blomqvist.

Porvoon kaupunki ja eri toimijat tekevät yhteistyössä paljon työtä syrjäytymisen ja asunnottomuuden ennaltaehkäisemiseksi.

– Kuntalaiset voivat olla yhteydessä sosiaalipalveluihin, jos on uhka joutua tai on joutunut asunnottomaksi, toteaa Blomqvist.

Monialainen Etsivä lähityö -tiimi jalkautuu säännöllisesti kaduille ja tarjoaa apua ihmisille, jotka eivät sitä itse ehkä jaksa tai osaa etsiä.

– Toiminta tähtää erityisesti palveluiden ulkopuolella oleviin tai syrjäytymisvaarassa oleviin henkilöiden hyvinvoinnin edistämiseen ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseen. Etsivä lähityö tarjoaa sosiaalista huolenpitoa, palveluohjausta, psykososiaalista tukea sekä keskusteluapua kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille kaduilla, kertoo Alexandra Blomqvist.

Mikäli haluat tukea Asunnottomien yö -tapahtumaa, voit toimittaa uusia tai käyttämättömiä villasukkia ja lapasia Ohjaamoon (Mannerheiminkatu 20 E) 11.–14. lokakuuta. Ohjaamon ovet ovat avoinna 12.30–16.00.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut