Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysreitti Lapinjärveltä Korsmalmille käyttöön – avajaiskävely ja uusi kotakin käyttöön

Korsmalmin ja kirkonkylän välille on valmistunut Lapinjärvellä kunnan ja Lapijärven Urheilijoiden LuLin yhteistyönä jalankulkijoille ja hiihtoladuksi tarkoitettu yhdysreitti, joka avataan virallisesti yleisölle lauantaina 9.10. kello 10 Kantatie 3:sta alkavalla yhteiskävelyllä.

Kunta sai Uudenmaan Ely-keskukselta 20 211 euron valtionavustuksen reitin kunnostamiseen. Alle kilometrin mittainen sorapohjainen reitti johtaa kirkonkylän kevyen liikenteen väylältä VT6:n alikulun Mariebergissä kautta Parantolantielle Korsmalmilla ja sen lähiliikuntapaikalle. Reittiä pääsee kätevästi hiihtomajalle, frisbeegolfradalle ja kuntopolulle.

linkeinosihteeri Jonna Nygårdin mukaan esimerkiksi alakoululaiset ovat jo innostuneet frisbeegolffaamaan, kun reittiä pääsee pyörällä helposti radalle. Talvikaudella reitille tulee latu, jolla on jalankulku kielletty, moottoriajoneuvoilla ei sillä saa kulkea lainkaan.

Avajaiskävelyn päätteeksi otetaan Korsmalmilla käyttöön uusi LuLin kota, jossa nautitaan nokipannukahvit, mehua ja makkaraa. Autoillessa kodan osoite on Parantolantie 76.