"Helposti lähestyttävä, mutta laadukas" ravintola suunnitteilla Aleksinpuistoon – Porvoolainen hiihtokeskusyrittäjä on varannut tontin

Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskusta viime talven pyörittänyt porvoolainen Matias Petäistö aikoo ryhtyä myös ravintolayrittäjäksi Porvooseen. Arkisto / Mia Lagström

Samu Karvala

Porvoolainen Matias Petäistö on varannut Porvoonjoen länsirannalta rakenteilla olevasta Aleksinpuistosta yritystontin. Tontin pinta-ala on 481 neliötä ja rakennusoikeus 140 kerrosneliötä. Petäistö suunnittelee tontille eurooppalaiseen keittiöön perustuvaa ravintolaa, jossa panostetaan myös juomiin ja musiikkiin.

– Tavoitteena on avata ravintola ensi kesänä. Tarkoitus on tehdä helposti lähestyttävä, mutta laadukas ravintola kaikenikäisille, Petäistö muotoilee.

Kahdeksan vuotta Porvoossa asunut yrittäjä tietää hyvin kaupungin ravintoloiden tason, mutta aikoo kyetä erottumaan joukosta.

– Ravintola on auki aamusta iltamyöhään ja aamiainen kuuluu tarjontaan a la carte -listan lisäksi, Petäistö kaavailee.

Ravintola rakennetaan ympärivuotiseen käyttöön, mutta paras sesonkiaika on varmastikin touko–syyskuu. Rakennukseen on suunnitteilla avattavia lasiseiniä ja kattoterassi.

Petäistö on toiminut noin vuoden ajan Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskuksen toimitusjohtajana. Hän on tehnyt varauksen omissa nimissään, koska tulevaa ravintolaa operoivaa yritystä ei ole vielä perustettu.

– Aion olla itse vahvasti mukana sekä Sveitsin että Porvoon ravintolan toiminnassa, Petäistö toteaa.

Hän paiskii töitä yhdessä Anette-vaimon ja Talma Skistä tuttujen appivanhempien Esa ja Jaana Pihlajaniemen kanssa.

Porvoon tonttipäällikkö Pekka Söyrilän tekemän viranhaltijapäätöksen mukaan tontti voidaan varata Petäistölle Porvoon kaupungin tonttien yleisten luovutusehtojen mukaisesti. Varausmaksu on 600 euroa, joka hyvitetään ensimmäisessä vuokrassa tai se jää kaupungille, mikäli vuokrasopimusta ei synny.

Kyseisen yritystontin indeksiin sidottu vuosivuokra on 2 156 euroa. Varsinainen vuokrasopimus tehdään perustettavan yhtiön kanssa ja vuokraamisesta tehdään myöhemmin uusi päätös.

Ravintolatontti sijaitsee jokirannan uusien kerrostalojen edustalla, lähempänä Läntistä Aleksanterinkatua kuin Laamanninkatua.

Aleksinpuiston toisesta, Laamanninkadun pään tuntumassa sijaitsevasta ravintolapaikasta tehtiin varauspäätös jo keväällä.

Lue lisää: Aleksinpuisto alkaa hahmottua – Rantamuuriurakka valmistui viime viikolla aikataulussa

Lue lisää: Ranskalaista bistrotyyliä – Länsirannalle on tulossa uusi rantaravintola

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut