Suomenlahden merivartioston tehtävät vähenivät, mukana myös sukellusleirillä ja kalastuksenvalvojina pyydyksiä tarkastamassa

Merivartiostolla oli Kymenlaakson rannikkovesialueella myös pyydysten tarkastusta. Kuvituskuva. arkisto/Riitta Ketola

Suomenlahden merivartiostolla oli yhteensä 13 merellistä tehtävää päättyneen viikon aikana. Edellisviikolla niitä oli 15. Vakavia pelastustehtäviä ei ollut. Merkittävimmät olivat kaksi kiville ajoa, joissa ei ollut henkilövahinkoja ja kalustokin selvisi vähin vaurioin.

Vesiliikenne on painottunut alkuilloille ja viikonlopuille, jolloin se on ajoittain hyvin vilkasta. Nopeasti pimenevät illat ja kylmentynyt merivesi lisäävät huviveneilyn riskejä.

Merivartiosto muistuttaa varautumisen merkityksestä merimatkaa suunniteltaessa.

Vartiolaiva Turvalla järjestettiin sukellusleiri, jonka teemana oli märkäkellokoulutus. Tavoitteena on kouluttaa Turvan sukeltajista kouluttajia märkäkellojärjestelmään. Vartiolaiva Turvaa valmistellaan teknisesti ja sen miehistöä koulutetaan sukeltamaan aluksen ollessa DP-pidossa, joka mahdollistaa sukeltamisen ilman aluksen ankkuroimista.

Kymenlaakson rannikkoalueella Suomenlahden merivartiosto suoritti viikolla 39 tehostettua metsästyksen ja kalastuksen valvontaa yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Valvonnassa tarkastettiin 116 pyydystä tai vapaa-ajan kalastajaa. Seuraamuksia tai jatkotoimenpiteitä tarkastuksista kertyi 15, mutta rikkeet olivat pieniä, kuten puutteita pyydysmerkinnöissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut